Search

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Διήμερο Φεστιβάλ «Ο Φάρος της Ισότητας» στην Αλεξανδρούπολη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διήμερο Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων με τίτλο «Ο Φάρος της Ισότητας» που πραγματοποιήθηκε στις 30& 31 Αυγούστου 2018 στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή τη συμπλήρωση των πέντε (5) χρόνων λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό είχε τη δυνατότητα να λάβει έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και να παρακολουθήσει ένα σύνολο δράσεων που περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας, ποδηλατοβόλτα, ενημερωτική ομιλία, μουσική συναυλία και χορευτικά δρώμενα. Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με το ζήτημα της έμφυλης βίας και ειδικότερα η εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, τίμησε το Φεστιβάλ με την παρουσία της ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση με θέμα «Βία κατά των Γυναικών: Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία…» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε ενδεικτικά τόσο στην απρόσκοπτη λειτουργία του ολοκληρωμένου και συνεκτικού Πανελλαδικού δικτύου για την αντιμετώπιση και στήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί βία (Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας) όσο και στο νέο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων» της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ.

Επίσης, το Φεστιβάλ στήριξαν με την παρουσία τους Βουλευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-

Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 1ου Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων, το Συμβουλευτικό Κέντρο θέτει ως βασικό σκοπό την καθιέρωσή του ως θεσμό της Αλεξανδρούπολης, ενισχύοντας την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και αναδεικνύοντας την ουσιαστική ισότητα των φύλων στην πράξη.

Share it