Search

Με τετραπλή παρουσία του ΣΔΚ Θράκης το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο

Όσο πιο καλά γνωρίζουν οι διαιτητές τους κανονισμούς, τόσο καλύτερο θα είναι το πρωτάθλημα μας. Αυτό ήταν το δόγμα του 1ου Διεθνούς Σεμιναρίου Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, που διοργανώθηκε από την ΟΣΕΚΑ, σε συνεργασία με τον ΣΔΕΚΑ και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Βόλου και του οικείου Αθλητικού Οργανισμού Βόλου.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Βόλου, με συμμετοχή διαιτητών από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης και ο ταμία της, Γιώργος Καρνιαβούρας. Επίσης, μας τίμησε με την παρουσία του, ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Βόλου. Επίσημοι Ομιλητές ήταν: ο Εθνικός καθηγητής διαιτησίας, Κώστας Κορομηλάς (ΟΔΚΕ), ο Teo Vlug (IWBF) κι ο Σπύρος Τσούντσουρας (Εθνικός καθηγητής ΣΔΕΚΑ). Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκαν αναμνηστικά στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στον Αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ, Μιχάλη Καπουρνιώτη, καθώς και στους δύο πρώτους ομιλητές.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν οι κανονισμοί καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, καθώς και οι τροποποιήσεις των κανονισμών της IWBF. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με γραπτές εξετάσεις των διαιτητών και αθλητικό τεστ, αλλά και την υπόσχεση ότι θα επαναληφθεί η διαδικασία και του χρόνου.

Δυναμικό παρών στο σεμινάριο είχε και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, με 2 νεαρούς διαιτητές τους Εβελίνα και Θέμη Μιχελή αλλά και τους Κομισάριους Μάρκο Ναλετάκη και Δημήτρη Μιχελή. να εκρποσωπούν την Θρακιώτικη διαιτησία.

Share it