Search

Ανοίγει πανιά με επίδειξη αγωνιστικών σκαφών ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ροδόπης!

Επίδειξη αγωνιστικών σκαφών τριγώνου πραγματοποίησε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ροδόπης, με σκοπό να μάθουν όλοι οι κάτοικοι της Ροδόπης της δράση του και να έρθουν πιο κοντά στην ιστιοπλοΐα.

Συνολικά στο χώρο υπήρχαν τέσσερα σκάφη, 2 της κατηγορίας optimist, από 5 έως 15 ετών, που είναι σκάφη εκμάθησης, αλλά και δυο σκάφη που ανήκουν σε Ολυμπιακές κατηγορίες, ένα της κατηγορίας laser, από 15 ετών και πάνω, και η κατηγορία σκαφών 470, τα οποία είναι για δύο άτομα.

Όπως σημείωσε ο κ. Δημήτρης Δολιανίτης, θέλουν με τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση τους για την ιστιοπλοΐα και στα υπόλοιπα παιδιά της Ροδόπης, μιας και οι Θράκες ήταν ανέκαθεν και ναυτικός λαός.

Πιστεύει δε πως η ιστιοπλοΐα έχει πολλές προοπτικές στην περιοχή μας, ιδίως τώρα που έχουμε έρθει πιο κοντά με την Κεντρική Ευρώπη, οι κάτοικοι της οποίας προτιμούν το Αιγαίο πέλαγος και δη το θρακικό πέλαγος, το οποίο έχει πάντα ανέμους.

Ο όμιλος έχει 48 μέλη, με 11 στο αγωνιστικό τμήμα, όμως έχει μόνο αγωνιστικές συμμετοχές, χωρίς τμήματα εκμάθησης, μιας και έχουν προβλήματα με τις εγκαταστάσεις τους στο Φανάρι, που ελπίζουν όμως πως πολύ σύντομα θα λυθούν.

Και αν καταφέρουν να έχουν εκπαιδευτές το επόμενο διάστημα, τότε ελπίζουν να ξεκινήσουν και ακαδημίες με τμήματα εκπαίδευσης για τους κατοίκους της Ροδόπης.

«Να μην φοβάται ο κόσμος την ιστιοπλοΐα, τα υλικά υπάρχουν, οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, και ας φέρουν τα παιδιά κοντά μας, να μάθουν την θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, ώστε να μάθουν να είναι κυβερνήτες και στη θάλασσα και στη ζωή» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Δολιανίτης, διευκρινίζοντας πως όποιος επιθυμεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους μπορεί να το κάνει τόσο στο βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο και στο Ταξιδιωτικό του γραφείο στην Δημοκρίτου 9, μιας και τα γραφεία στο Φανάρι λειτουργούν μόνο Σαββατοκύριακα.

Πηγή: Paratiritis-news.gr

Share it