Search

Στηρίζει οικονομικά την προσπάθεια του ΓΑΣ ο Δήμος Κομοτηνής!

Με το ποσό των 4.000 ευρώ ενισχύθηκε ο ΓΑΣ Κομοτηνή από τον Δήμο Κομοτηνής για την κάλυψη μέρους των εξόδων της νέας αγωνιστικής χρόνιας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Χρήστο Μαχαίρα, που ήταν παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της 20ης Αυγούστου έχει κοπεί κάθε επιχορήγηση του ιστορικού συλλόγου της Κομοτηνής. Με το αίτημα του ο αθλητικός σύλλογος Γ.Α.Σ. Κομοτηνή, ζήτησε την οικονομική υποστήριξη του Δήμου, προκειμένου να μετακινηθεί η ομάδα του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής στην Χαλκιδική, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη και να συμμετέχει στους αγώνες του πρωταθλήματος Γ΄ κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.

Από την εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο έγιναν γνωστά τα παρακάτω: “Ο Γ.Α.Σ. Κομοτηνής έχει ήδη συνδέσει το όνομά του με τον αθλητισμό στην πόλη μας. Για περισσότερα από 40 χρόνια ο σύλλογος προσφέρει στους νέους της Κομοτηνής την επιλογή σε ακαδημίες μπάσκετ καθώς και την στελέχωση στην ανδρική και γυναικεία ομάδα στις εθνικές κατηγορίες. Ιστορικά η ομάδα των ανδρών αλλά και των γυναικών έφτασαν σε επίπεδο Α2 εθνικής κατηγορίας και Α1 αντίστοιχα και σήμερα εξακολουθούν να συμμετέχουν σε Εθνική κατηγορία.  

Παράλληλα με τα αγωνιστικά τμήματα λειτουργούν Ακαδημίες, όπου δίνεται έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα του αθλητισμού, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν όφελος από την συμμετοχή τους σε αυτή την δραστηριότητα. Άλλωστε στόχος του συλλόγου είναι η ανάπτυξη της αθλητικής συνείδησης των παιδιών και η κοινωνικοποίησή τους, στοιχεία που διαπλάθουν χαρακτήρες. Δυστυχώς όμως η όλη προσπάθεια έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη εξ αιτίας του οικονομικού παράγοντα. Για το λόγο αυτό ζητά και την οικονομική στήριξη του Δήμου, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει στην πόλη της Κομοτηνής στο ίδιο επίπεδο που είχε εδώ και 40 χρόνια“.

Ταυτόχρονα με το αίτημα κατατέθηκε και αναλυτικός προϋπολογισμός για τις μετακινήσεις εκτός έδρας και συγκεκριμένα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής αποφάσισε την ενίσχυση του συλλόγου με το ποσό των 4.000 ευρώ.

Πηγή: Χρόνος

*Φώτο αρχείου

Share it