Search

Στον Εθνικό το πρώτο Super Cup Έβρου!

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράστησε 3-1 της Θράκης Φερών, κατακτώντας το Super Cup που διοργάνωσε για πρώτη φορά η ΕΠΣ Έβρου.

Στο στάδιο ‘’Φώτης Κοσμάς’’ της Αλεξανδρούπολης ο πρωταθλητής  Έβρου Εθνικός προηγήθηκε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καρακασίδη στο 11’. Ο ίδιος παίκτης στο 17’ εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας των Φερών έκανε το 2-0, ενώ για την κυπελλούχο Θράκη μείωσε ο Μπόρας στο 50’ με απευθείας φάουλ. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε με κοντινή προβολή  ο Μαρασλής στο 75’.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά και για τις δύο ομάδες. Στο 3’ ο Κυριακίδης μπλόκαρε εύκολα ένα αδύναμο σουτ του Καρακασίδη. Στο 6’ ο Μαυρομάτης  με σέντρα προσπάθησε να βρει τον Μπόρα, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 11’ ο Εθνικός άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Καρακασίδη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δεξί μέρος της εστίας του πορτιέρο των Φερών γράφοντας το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έπειτα από αντεπίθεση της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των Φερών, πλάσαρε τον Κυριακίδη και έκανε το 2-0, γεμίζοντας με συναισθήματα χαράς τους φίλους των «μπλε» που βρέθηκαν στο γήπεδο. Στο 20’ ο Μαυρομάτης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα έπειτα από μαρκάρισμα που έκανε σε παίχτη του Εθνικού. Η απόφαση του διαιτητή ήταν αρκετά επιεικής, καθώς το μαρκάρισμα ήταν αρκετά σκληρό και θα μπορούσε να δείξει την κόκκινη κάρτα! Στο υπόλοιπο διάστημα ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται στην κατοχή της μπάλας. Ο Εθνικός ήταν πιο συγκεντρωμένος και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιριές. Στο 34’ συρτή μπαλιά του Μαλτέζου δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Θράκης Φερών. Στο 42’ ο Γκαϊδατζής επιχείρησε με ένα σουτ να απειλήσει αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των κυπελλούχων Έβρου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «μπλε» να έχουν την πρώτη ευκαιρία στο 47’  με τον Γκαϊδατζή να σεντράρει, τον Μαρασλή να κάνει την προβολή αλλά τον πορτιέρο των «κίτρινων» να μπλοκάρει. Στο 50’ ο Μπόρας της Θράκης Φερών με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα του Αναστασιάδη προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να απειλήσει με τον Εθνικό να κρατάει τις ισορροπίες. Στο 75’ ο Εθνικός σφράγισε τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου με την κοντινή προβολή του Μαρασλή να γράφει το τελικό 3-1.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών πραγματοποιήθηκαν δύο cool brakes, από ένα σε κάθε ημίχρονο.

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ τόσο από τον αγώνα όσο και από την απονομή.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξ/πολης (Παπαράδης – Φλώρος): Μπαμπλής, Δουρουδιγένης, Μαλτέζος, Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης, Γκαβανόζης(60’ Κούπας), Καρακασίδης, Σιδηρόπουλος Σ.(75’ Δεδελούδης), Γκαϊδατζής(88’ Γιακουμπίδης), Μαρασλής(88’ Γεωργαντζόπουλος).

Θράκη Φερών(Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Κολγκέκου, Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Ιγνατιάδης(52’ Καλομπρατσίδης), Πολίδης, Σιδηρόπουλος Α.(88’ Ινδός), Παγωνίδης, Ντόλας, Μπόρας.

Διαιτητής: Ουζουνίδης – Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Τερζόπουλος

Share it