Search

Αυτός είναι ο νέος Εθνικός!

Το θέμα της αδειοδότησης έκλεισε θετικά και τυπικά για τον Εθνικό, το «αγκάθι» δεν υπάρχει και πλέον η ομάδα βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης, μπαίνει δυναμικά προς την έναρξη της νέας σεζόν. Άλλωστε η προετοιμασία της ομάδας έχει ξεκινήσει προετοιμασία, έστω και χωρίς τους ξένους παίκτες της.

Ήδη έγινε γνωστό το βασικό κεντρικό δίδυμο των κεντρικών που θα αποτελείται από δύο γνώριμες μορφές, τον Κάσανδρο Στίγγα και τον Σέρβο Πέταρ Τουράνιανιν που επιστρέφουν στην Αλεξανδρούπολη αφού είχαν περάσει προ ετών με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Στίγγας που το δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας ήταν και πάλι στον Εθνικό το 2016-17 και ο Τουράνιανιν τη σεζόν 2015-16 ενώ ακολούθησαν οι θητείες του στον Φοίνικα Σύρου και στην ιταλική Πάντοβα.

Μετά το ξαφνικό ναυάγιο του Εθνικού με τον Σταύρο Κασαμπαλή, με αστραπιαίες κινήσεις έκλεισε ο πασαδόρος της Εθνικής Μαυροβουνίου Ράικο Στρούγγαρ (δεξιά στην παρακάτω φωτογραφία) που έχει αγωνιστεί σε Βοϊβοντίνα, Τουρ Γαλλίας, Πριέβιντζα Σλοβακίας. Πρόκειται για ένα αθλητή 23χρονων, ύψους 1.94, γεννημένο στην Μπούντβα, με εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ωστόσο, το «βαρύ πυροβολικό» για την φετινή ομάδα του Σάκη Μουστακίδη, ο οποίος βασίζει πολλά πάνω του, ακούει στο όνομα Αλεξάντερ Γκμήτροβιτς (αριστερά στην παραπάνω φωτογραφία). Ο διαγώνιος από τη Σερβία έχει ύψος 1.99 , είναι 25 ετών και τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε την γραμμή κρούσης του Ερυθρού Αστέρα. Διακρίνεται για την εκρηκτική του επίθεση και το εξαιρετικό του σερβίς, ενώ έχει αγωνιστεί στις μικρές ηλικίες της εθνικής Σερβίας

Το δίδυμο των ακραίων θα αποτελέσουν ο Δημήτρης Ριζόπουλος ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Εθνικό και μαζί με τον Κοντοστάθη θα είναι η εγγύηση της υποδοχής και ένας αθλητής από τον Καναδά, τα στοιχεία του οποίου θα σας τα αποκαλύψουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Γιώργος Πανταζίδης

Share it