Search

Photos: Με οχτάρα στην Β’ φάση του Κυπέλλου η Ασπίδα Ξάνθης κόντρα στον ΑΠΟΞ

Παιχνίδι χωρίς αντοχή ιδιαίτερης κριτικής ήταν αυτό μεταξύ του ΑΠΟΞ και της Ασπίδας Ξάνθης, με τους γηπεδούχους να ξέρουν εξ’ αρχής πως έχουν πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Ασπίδα με την οποία άλλωστε τους χωρίζουν και δύο κατηγορίες.

Το παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΞ ήταν ένα καλό τεστ για να πάρουν οι παίκτες της Ασπίδας τα πάνω τους, με το τελικό 8-0 υπέρ της ομάδας του Χρήστου Σαμαρά να δίνει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας αλλά και την ευκαιρία στους παίκτες της Ασπίδας να αφιερώσουν τη νίκη που σήμανε και την πρόκριση στην Β’ φάση(θυμηθείτε ΕΔΩ) στον άτυχο Μιχάλη Κωτίδη που τραυματίστηκε στο φιλικό με τον Ορφέα και εγχειρίστηκε(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Η ομάδα της Ασπίδας έχοντας ποιοτική διαφορά απο την μαχητική ομάδα του ΑΠΟΞ μπήκε δυνατά εξ’ αρχής πίεσε ψηλά, είχε δοκάρι και εν τέλει κατάφερε στο 14′ με κεφαλιά του Χριστοφορίδη να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να κάνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν είχαν ευκαιρία με το σουτ του Καράνταη, όμως τελικά πήγαν στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά χάρις το δυνατό  σουτ εκτός περιοχής του Ραφαήλ Σάββογλου με το οποίο η Ασπίδα έκανε το 2-0.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο η Ασπίδα μπήκε δυνατά και μόλις στο 51′ σκόραρε ξανά αυτή την φορά με δυνατό σουτ του Θεοφυλάκη. Αυτό το γκολ “καθάρισε” την ψυχολογία των γηπεδούχων που δεν κατάφεραν να προβάλουν καμία αντίσταση στην συνέχεια με τον Χριστοφορίδη να κάνει το 0-4 στο 54′, ενώ στο 60′ ο Δανιήλ Ζώτος έκανε το 5-0 για την Ασπίδα σημειώνοντας παράλληλα όπως και ο Θεοφυλάκης το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ασπίδας.

Απο το 65′ μέχρι το 80′ πρωταγωνιστής για την Ασπίδα ήταν ο Χάρης Κατσής που πέτυχε χατ-τρικ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 8-0, με την περσινή πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας να καταφέρνει με αυτό το αποτέλεσμα να πετύχει και την ποιο ευρεία νίκη στην 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κτίστης με βοηθούς τους Ιρφάν Οτουζμπίρ και Τριαντάφυλλο Μολώνη.

ΑΠΟΞ(Ηλ. Μιχελίδης): Πολυμερίδης, Ευθυμίου(67′ Φελεκίδης), Κανδυλίδης, Καραγκιουλμέζης Π.(76′ Σαρχόσης), Ματζαρίδης(33′ Παπαδόπουλος Π.), Γερασίμου, Παπαδόπουλος Δ., Ρουστέμ, Καράνταης Μ.(52′ Σουντουλίδης), Σερνισλίδης(76′ Χασιώτης), Τροχίδης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Νικολούδης(50′ Βαγιανός), Χιώτης(46′ Δογανίδης), Σάββογλου, Κατσής, Θεοφυλάκης(53′ Νταμπανλής), Χριστοφορίδης(60′ Κούπας), Παπαδόπουλος Ν.(53′ Χατζηπαρασκευάς), Ζώτος

Share it