Search

Ισοπαλία μετά κόπων και βασάνων στο Τερφ Μουρ και πρόκριση στους ομίλους του Europa League για τον Ολυμπιακό!

Με νύχια και με δόντια, μετά κόπων και βασάνων και έχοντας και την τύχη με το μέρος του ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην Μπέρνλι και με την πρώτη του ισοπαλία επί Αγγλικού εδάφους κέρδισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League!

Οι ερυθρόλευκοι που πραγματοποίησαν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση στα πέντε μέχρι στιγμής παιχνίδια, υστερούσαν την σκληροτράχηλης και παλιομοδίτικης Μπέρνλι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι Βρετανοί από το εικοσάλεπτο και μετά άρχισαν να πραγματοποιούν την μια τελική μετά την άλλη, όντας όμως κάκιστοι στην τελική τους προσπάθεια, με τον Ολυμπιακό να έχει μοναδική αξιόλογη στιγμή το σουτ του Ποντένσε λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και πάλι πιο δυνατά, με την τύχη να χαμογελά στον Ολυμπιακό ο οποίος είδε το σουτ του Βόουκς να σταματά στο δοκάρι. Η ομάδα του Πέντρο Μάρτινς εξακολουθούσε να μην μπορεί να διατηρήσει για πολλή ώρα την μπάλα στην κατοχή της, αλλά οι Άγγλοι παρόλο που υπερτερούσαν σε όλους τους τομείς του ματς δεν μπορούσαν να σκοράρουν, είτε επειδή συνέχιζαν να αστοχούν, είτε επειδή έπεφταν πάνω στον πολύ καλό σήμερα, Γιαννιώτη!

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για άλλη μαι φορά, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα μέσω υψηλού πρέσινγκ και αντεπίθεσης. Χασάν και Φορτούνης άλλαξαν την μπάλα, ο Ποντένσε έγινε τελικός αποδέκτης της και αφού ξάπλωσε τον Μπάρντσλεϊ, έκανε το 0-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα! Το μόνο που κατάφερε η Μπέρνλι στα εναπομείναντα λεπτά ήταν να ισοφαρίσει με τον Βίντρα μετά από κόρνερ!

Μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό πάνω από 7.000.000€, ενώ στην κλήρωση της Παρασκευής στις 14:00 θα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και θα τεθεί επικεφαλής ομίλου!

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόουκς, Μπαρνς (65′ Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75′ Κορκ), Μπάρντσλι, Λονγκ και Μακνίλ (75′ Γουντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Ποντένσε (94′ Σισέ), Γκερέρο (71′ Χασάν).

Photo Credits: Eurokinissi

Share it