Search

Πλήρωσε τα ατομικά λάθη ο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε απο Μπενφίκα και πάει…Europa League!

Ξεπέρασε τα όριά του ο ΠΑΟΚ, αλλά τελικά ούτε αυτό ήταν αρκετό κόντρα στην ανώτερη Μπενφίκα, που πέρασε με επιβλητικό τρόπο απο την Τούμπα και παρότι βρέθηκαν να χάνουν απο νωρίς τα πολλά ατομικά λάθη της άμυνας και Πασχαλάκη έδωσαν το έναυσμα στους Πορτογάλους να φτάσουν σε νίκη με 4-1.

Οι «αετοί» της Λισσαβώνας εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα λάθη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το πολύ γρήγορο (13’) 1-0 του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, κατάφεραν να επιβληθούν στη γεμάτη Τούμπα με 4-1 και φυσικά εξασφάλισαν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, στέλνοντας τους Θεσσαλονικείς στο Europa League.

Κρίσιμο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού ήταν από το 20’ μέχρι το 26’, όταν ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ φτηνά το προβάδισμά του. Αρχικά, η κεφαλιά του Ζαρντέλ (τον έχασε ο Βαρέλα) από κόρνερ του Πίτσι (20’) και στη συνέχεια το τραγικό λάθος του Πασχαλάκη (24’) που οδήγησε το πέναλτι πάνω στον Σέρβι, σκόρερ από τη βούλα ο Σάλβιο στο 26’, έφερε την πλήρη ανατροπή από τους «αετούς», καταφέρνοντας να ελέγξουν πλήρως το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Τη χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ έριξε ο Πίτσι στο 39’, όταν υποδέχθηκε την μπάλα από τον Σέρβι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ διαμόρφωσε το 1-3. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τη νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάλβιο στο 50’, σε παράβαση από κράτημα του Βαρέλα στον Ζαρντέλ.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχοντας μαζέψει εμπειρίες από τη φετινή του πορεία ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό του ταξίδι στους ομίλους του Europa League

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας (63’ Σάκχοφ), Μαουρίσιο – Λημνιός (46’ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76’ Ακπόμ) – Πρίγιοβιτς

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος – Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο – Φέισα, Πίτσι (76’Ζίβκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες – Σέρβι, Σάλβιο (63’ Σεμέντο), Σεφέροβιτς (85’ Ζοάο Φέλιξ)

Share it