Search

Η ανάλυση του ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΟΚ

Μπαίνει στο φετινό πρωτάθλημα, με φόρα από την ξέφρενη πορεία του στα προκριματικά του Champions League. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τον τίτλο φέτος για τους Θεσσαλονικείς. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο περσινός χάθηκε όπως χάθηκε. Βέβαια, η εκπληκτική τους πορεία στην Ευρώπη και η ιστορική ευκαιρία να βρεθούν στους ομίλους για πρώτη φορά, δεν γίνεται να μπει σε δεύτερη μοίρα. Την περασμένη Τρίτη, ο «Δικέφαλος» είχε πολύ μεγάλη υπομονή στο ματς με τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα, με το γκολ του Ουαρντά πήρε το 1-1 και κεφάλι για την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας (την προσεχή Τετάρτη). Λογικό άπαντες να ζουν και να αναπνέουν για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στα πέντε επίσημα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν έχουν ήττα. Μετράνε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Αήττητοι είναι οι «ασπρόμαυροι» και στις 10 τελευταίες πρεμιέρες τους στο πρωτάθλημα. Από αυτές, οι επτά ήταν παράλληλα νικηφόρες.

«Κουβαλάει» από πέρυσι τιμωρία -2 βαθμών. Παράλληλα, παραμένουν τιμωρημένοι από τον τελικό του Κυπέλλου ο στόπερ Βαρέλα (5/1) και ο αμυντικός χαφ Μαουρίσιο (5/0). Αντίθετα, για πρώτη φορά σε αποστολή του «Δικεφάλου» μετέχει ο νεοαποκτηθείς χαφ Βέρνμπλουμ (πέρυσι 37/8 με ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Είναι μάλιστα πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής. Κανονικά υπολογίζεται και ο επιθετικός χαφ Πέλκας (5/1), που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Πιθανό το rotation ενόψει της ρεβάνς με τη Μπενφίκα.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-2-1): Πασχαλάκης – Λέο Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί – Λέο Ζάμπα, Ουαρντά – Πρίγιοβιτς

Αστέρας Τρίπολης

Η σεζόν ξεκίνησε νωρίς φέτος για τους Αρκάδες. Η περσινή χρονιά ήταν μια από τις επιτυχημένες των τελευταίων ετών. Παρότι ξεκίνησε στραβά, αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις και έκοψε 5ος το νήμα, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, στα προκριματικά του Europa League πριν ένα μήνα στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος. Κοίταξε στα μάτια την ποιοτικότερη και πιο έτοιμη Χιμπέρνιαν, όμως πλήρωσε την αστοχία του στη ρεβάνς της Τρίπολης και το τελικό 1-1 τον άφησε εκτός συνέχειας. Αυτό πιθανόν θα του βγει σε καλό μακροπρόθεσμα, καθώς δεν θα έχει τα έξτρα εβδομαδιαία ματς. Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο ο Αστέρας να επαναλάβει τα περσινά. Αυτός είναι ο στόχος του όμως και έχει ρόστερ και έδρα για να μείνει μέχρι τέλους στη «μάχη» της πεντάδας. Στην Τούμπα έχει κάνει μόλις δύο διπλά σε 15 επισκέψεις. Το τελευταίο ήταν το 3-2 τον Μάρτιο του 2012. Από τότε μετράει επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Κάνει πρεμιέρα στην Τούμπα απόψε με τέσσερις απουσίες. Συγκεκριμένα, στην 19αδα που ανακοίνωσε ο κόουτς Σάββας Παντελίδης, δεν βρίσκονται ο αριστερός οπισθοφύλακας Τασουλής (πέρυσι 1/0 με Λανς), ο δεξιός μπακ Βλάχος (πέρυσι 33/0 με Πανιώνιο), ο πλάγιος επιθετικός Φερνάντεθ (πέρυσι 36/12 με Μούρθια) και ο επιθετικός χαφ Σάλας (18/0 με Σαν Μαρτίν). Όλοι τους αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Αθανασιάδης – Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος – Ιγκλέσιας, Μπελόκ – Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης – Μανίας

Διαβάστε το προγνωστικό του foxbet για το ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

 

Share it