Search

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Θρακικό πέλαγος

Δεκάδες είναι οι τουρκικές μηχανότρατες που καθημερινά κινούνται εντός χωρικών υδάτων σε όλη τη χώρα, με την πλειονότητα αυτών να ψαρεύουν παρανόμως στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, φέτος όμως έχει ξεφύγει από κάθε προηγούμενο, αναφέρουν μάρτυρες των γεγονότων αυτών. Στη θαλάσσια περιοχή που οριοθετείται βορείως από τη Σάμο και την Ικαρία και νοτίως από την Κω, μπαίνουν καθημερινά εντός ελληνικών χωρικών υδάτων περί τις 15 με 20 τουρκικές μηχανότρατες, αναφέρουν ντόπιοι ψαράδες. Αλλες τόσες μπαίνουν από την Κω μέχρι τη Σύμη και περισσότερες βορειότερα, στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη.

Στα όριά τους οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης

Η υπομονή έχει και τα όριά της και οι Τούρκοι τα έχουν ξεπεράσει λένε οι ψαράδες της Αλεξανδρούπολης. Την τελευταία στιγμή, χάρις στους ψυχραιμότερους ψαράδες, ελληνικό σκάφος δεν εμβόλισε τουρκικό που είχε μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Πολλοί συνάδελφοί μας έπεισαν τον δικό μας τον συνάδελφο να μην κάνει τα χειρότερα, και ήταν έτοιμος να το κάνει, ήταν έτοιμος να τον εμβολίσει, είχε τον τρόπο γιατί ήταν μεγαλύτερο σκάφος, σιδερένιο και ήταν πιο δυνατό, οπότε καταλαβαίνετε τι επακόλουθα θα είχαμε», λέει στο star ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου, Δημήτρης Σαρίκας.

Όσο για τους πυροβολισμούς που κατήγγειλε ο κ. Μανιός, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Έλληνες ψαράδες έχουν να αντιμετωπίσουν οπλισμένους τούρκος ‘πειρατές΄, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με άμεσο τον κίνδυνο ενός αιματηρού επεισοδίου.

«Έχει ξανασυμβεί και έχουν απειλήσει με όπλο, έχουν πυροβολήσει στον αέρα, σε άλλον συνάδελφο πλησίον της Σαμοθράκης, και αυτό γιατί είχε την ιδέα ο συνάδελφος να ζητήσει το λόγο γιατί παραβίασαν τα χωρικά μας ύδατα», λέει κ. Σαρίκας.

Πηγή: alexpoli.gr

Share it