Search

Υποψήφιος προπονητής της χρονιάς: Μίλαν Ράσταβατς

Το SportsAddict.gr πλησιάζοντας στα 2 χρόνια από την ίδρυση του και έχοντας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια για την αθλητική σας ενημέρωση, δίνει σε όλους εσάς τους αναγνώστες την ευκαιρία να αναδείξετε τους κορυφαίους στον αθλητισμό της Θράκης για τη σεζόν 2017-18 και χαρίζει πλούσια δώρα!

Ανάμεσα στους 12 υποψήφιους για Προπονητές της χρονιάς βρίσκεται και ο “μουντιαλικός” τεχνικός της ΠΑΕ Ξάνθη, Μίλαν Ράσταβατς!

Το όνομα του Σέρβου τεχνικού του ΑΟΞ μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην συγκεκριμένη λίστα, καθώς απο την πρώτη του κιόλας χρονιά στον σύλλογο έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής, ενώ το καλοκαίρι ήρθε και η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του με την παρουσία του στο τεχνικό επιτελείο της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όταν το καλοκαίρι του 2017 η Ξάνθη μετά το διαζύγιο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά απο μια γεμάτη τριετία,  στην προσπάθεια της να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη κατέληξε στην επιλογή του Μίλαν Ράσταβατς πολλοί απόρησαν. Όμως το εξαιρετικό βιογραφικό του Σέρβου τεχνικού με προϋπηρεσία στις μικρές Εθνικές έδειχνε πως η ξανθιώτικη ΠΑΕ προχώρησε σε μια ψαγμένη επιλογή.

Ενώ και απο τις πρώτες του δηλώσεις(θυμηθείτε ΕΔΩ) έδειξε πως πρόκειται για έναν προπονητή που ήρθε για να γράψει την δική του ιστορία στον ΑΟΞ. Ενώ και η παρουσία του σε αρκετά ματς των Νέων του συλλόγου(θυμηθείτε ΕΔΩ) έδειχνε έμπρακτα πως με αυτόν θα αξιοποιούνταν και τα νέα παιδιά του συλλόγου.

Ο απολογισμός της πρώτης χρονιάς του Σέρβου στον πάγκο της Ξάνθης, ήταν εξαιρετικός με τον σύλλογο να ολοκληρώνει στην 6η θέση με 45 βαθμούς, χάνοντας στην ισοβαθμία το Ευρωπαϊκό εισιτήριο απο τον Αστέρα, έχοντας 12 νίκες, 9 ισοπαλίες και 9 ήττες έχοντας πετύχει 31 τέρματα και δεχτεί 30. Μάλιστα με τον Σέρβο στον πάγκο η Ξάνθη είχε άκρως εντυπωσιακή παρουσία εκτός έδρας καταφέρνοντας σε 8 ματς να φύγει με αποτέλεσμα(5 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ και εντός η ομάδα της Ξάνθης ήταν σταθερή μην επιτρέποντας πολλές απώλειες(7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Η καλή του παρουσία στον πάγκο της Ξάνθης και φυσικά η προϋπηρεσία του στις μικρές Εθνικές έφερε και μια σπουδαία επιτυχία για τον ίδιο αλλά και μια τιμητική διάκριση για τον ΑΟΞ, ο λόγος φυσικά για την επιλογή του Μίλαν Ράσταβατς ως βοηθούς του Μλάντεν Κρστάιτς στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Εκεί οπού μάλιστα ο τεχνικός της Ξάνθης πέτυχε και ένα σπουδαίο ρεκόρ ενώ έγινε και ο δεύτερος εν ενεργεία μέλος του ΑΟΞ που μετέχει σε Μουντιάλ 

Μπορείτε να ψηφίσετε τον Μίλαν Ράσταβατς και όλους τους κορυφαίους της χρονιάς ΕΔΩ!

Share it