Search

Απόφαση σταθμός απο την ΕΠΟ με το δικαίωμα των ερασιτεχνικών ομάδων για “τροφεία” απο επαγγελματικές!

«Τροφεία» έχουν το δικαίωμα να ζητάνε ερασιτεχνικά σωματεία στην περίπτωση μεταγραφής παίκτη τους σε επαγγελματικό σωματείο!

Το δικαίωμα αποζημίωσης κατάρτισης κέρδισε η Νέα Ιωνία, ερασιτεχνικό σωματείο της Αττικής στην διαμάχη που είχε με τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε αποκτήσει τον Μάριο Όγκμποε από την επίσης ερασιτεχνική ομάδα του Φωστήρα, με τον παίκτη όμως να έχει ξεκινήσει την καριέρα του και να έχει ανδρωθεί στην Νέα Ιωνία.

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας ζήτησε τα «τροφεία» από την κρητική ομάδα, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Έτσι έκανε προσφυγή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το Διαιτητικό Δικαστήριο την δικαίωσε, αναγκάζοντας τους «Κρητικούς» να πληρώσουν το ποσό των 29.500€, που αντιστοιχεί στα «τροφεία» του παίκτη.

Μία ιδιαιτέρως ενθαρρυντική απόφαση για τις ερασιτεχνικές ομάδες, καθώς με το ποσό αυτό αναπτερώνουν το ηθικό τους και τους δίνεται στήριγμα για τα συνεχίσουν το έργο τους στην δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε.

Ο κανονισμός της ΕΠΟ σ ‘αυτές τις περιπτώσεις αναφέρει:

Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οποιασδήποτε ομάδας, έχουν το δικαίωμα, ακόμη και χωρίς την συναίνεση της ομάδας τους, να συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια με Π.Α.Ε., με την προϋπόθεση ότι η Π.Α.Ε. έχει την υποχρέωση, άλλως δεν εκδίδεται δελτίο ιδιότητας από την ΕΠΟ, να καταβάλλει μέσω κατάθεσης στην ΕΠΟ, στην ομάδα για την κάλυψη των δαπανών κατάρτισης το χρηματικό ποσό των:

 α) τριάντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (35.500€) για Π.Α.Ε. Α΄ Εθνικής Κατηγορίας

και

 β) είκοσι εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (29.500€) για Π.Α.Ε. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας

ΠΗΓΗ: insport.gr

Share it