Search

Υποψήφιος Νέος Αθλητής της χρονιάς: Δημήτρης Μελιόπουλος

Το SportsAddict.gr πλησιάζοντας στα 2 χρόνια από την ίδρυση του και έχοντας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια για την αθλητική σας ενημέρωση, δίνει σε όλους εσάς τους αναγνώστες την ευκαιρία να αναδείξετε τους κορυφαίους στον αθλητισμό της Θράκης για τη σεζόν 2017-18 και χαρίζει πλούσια δώρα!

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τον υποψήφιο για Νέο Αθλητή της χρονιάς, τον 18χρονο ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ξάνθη Δημήτρη Μελιόπουλο:

melioΟ νεαρός μέσος της Ξάνθης Δημήτρης Μελιόπουλος είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 2000 στην Βεργίνα Ημαθίας, στο Παιδικό τμήμα της Βεργίνας και μόλις σε ηλικία 5 ετών ο «Μέλιο» θα κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στην ομάδα της Βεργίνας θα μείνει μέχρι τα 10 του χρόνια προτού συνεχίσει για μια τρίετα στην Ακαδημία του Μακεδόνα Βέροιας, για να έρθει στην συνέχεια η παρουσία του στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κουλούρας. Εκεί ήταν που τον ανακάλυψαν οι ιθύνοντες της Ξανθιώτικης ΠΑΕ και έσπευσαν να τον ντύσουν στα «κόκκινα» της Ξάνθης σε ηλικία 15 ετών.

Ο Μελιόπουλος στην πρώτη του χρονιά στον Ξανθιώτικο σύλλογο θα καταφέρει να πραγματοποιήσει εξαιρετική σαιζόν με γεμάτες παρουσίες, συνολικά αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια απο τα οποία έγινε αλλαγή μόλις 2 φορές, ενώ ένα απο τα μεγαλύτερα του πλεονεκτήματα πέρα απο την σκληρή δουλειά και το πείσμα του, είναι η άνεση που έχει να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις αν και φέτος αγωνίστηκε κατά βάση σαν στόπερ στην μεγάλη ομάδα όπως και εξάρι όταν χρειάστηκε.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο Μελιόπουλος ήταν απο τους μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της Κ17 της Ξάνθης που μετά απο μια συγκλονιστική σαιζόν έφτασε ως το φινάλε του πρωταθλήματος, και τον μεγάλο τελικό οπού γνώρισε την ήττα απο τον ΠΑΟΚ, ενώ πρόπερσι ήταν απο τους ηγέτες της ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού οπού αποκλείστηκε στα πέναλτι απο τον Αστέρα Τρίπολης. Ενώ πέρσι στο πρώτο διάστημα ήταν βασικός και αναντικατάστατος με την ομάδα Νέων του συλλόγου ενώ απο το ματς με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο(θυμηθείτε ΕΔΩ) που έκανε το ντεμπούτο του στην Ανδρική ομάδα του ΑΟΞ μέτρησε συνολικά 18συμμετοχές με την μεγάλη ομάδα του ΑΟΞ οπού έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Κάπου εκεί αρχίζουν τα ρεκόρ σε μια ονειρική σαιζόν για τον Ημαθιώτη μεσοαμυντικό της Ξάνθης. Στις 4 Νοεμβρίου ο Μίλαν Ράσταβατς θα του δώσει την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής και στο πρωτάθλημα στο ματς με τον Παναιτωλικό όπου ο Μελιόπουλος«έγραφε» ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος που παίζει στη Super league έχοντας γεννηθεί από το 2000 και μετά.

Πλέον όμως, άλλο ένα ρεκόρ ενδεχομένως και πιο σημαντικό ανήκει στον 17χρονο Ημαθιώτη αμυντικό μέσο, καθώς με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΛ, στον επαναληπτικό της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 27′ και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας!

Σε ηλικία 17 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών ο Μελιόπουλος κατέρριψε το ρεκόρ του Σκοπιανού Βάντσε Σίκοφ που είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών, 11 μηνών, 1 ημέρας στις 25/05/2003 σε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και  μάλιστα στο ντεμπούτο του) και μπορεί να «καμαρώνει» για την ξεχωριστή του αυτή επίδοση μια και πλέον είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΑΟΞ στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πέρα απο την παρουσία του στην μεγάλη ομάδα, που τράβηξε πολλά βλέμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Μελιόπουλος είχε γεμάτη χρονιά και με της Εθνικές ομάδες οπού πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, με τον μεσοαμυντικό του ΑΟΞ να μετρά φουλ συμμετοχές στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς αγώνες με τα χρώματα της Εθνικής Νέων!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΔΩ

Share it