Search

Υποψήφια Αθλήτρια της χρονιάς: Αθηνά Γιαγτζόγλου

Το SportsAddict.gr πλησιάζοντας στα 2 χρόνια από την ίδρυση του και έχοντας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια για την αθλητική σας ενημέρωση, δίνει σε όλους εσάς τους αναγνώστες την ευκαιρία να αναδείξετε τους κορυφαίους στον αθλητισμό της Θράκης για τη σεζόν 2017-18 και χαρίζει πλούσια δώρα!

Ανάμεσα στις 12 υποψήφιες για Αθλήτριες της χρονιάς βρίσκεται και η Αθηνά Γιαγτζόγλου! Η νεαρή αθλήτρια του ΑΣ Δημοκρίτειο παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες στον χώρο της, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας ήδη πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιο, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, με σημαντικότερη την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλη στην άμμο του 2016 στην Κροατία!

Η Αθηνά Γιαγτζόγλου που είναι μέλος και των Εθνικών ομάδων Πάλης, κατέκτησε τον Μάρτιο του 2017 το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων, γεγονός που της έδωσε το εισιτήριο για την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθημα. Στην Ευρώπη κατετάγη 7η και Παγκοσμίως 9η, όντας και στις δύο περιπτώσεις και άτυχη αφού οι αντίπαλοί της αποκλείστηκαν στην συνέχεια, με την Αθηνά να χάνει το δικαίωμα για την διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου μέσω των ρεπεσάζ.

Επίσης κατέκτησε ένα χρυσό σε διεθνές τουρνουά στην Βουλγαρία και ένα χάλκινο σε διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας, κατετάγη δεύτερη στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο.

Τον περασμένο Μάρτιο η πρωταθλήτρια του ΑΣ Δημοκρίτειο διατήρησε τα σκήπτρα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας και πάλι την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο που θα διεξαχθούν προσεχώς. Επίσης λόγω των σχολικών της υποχρεώσεων μια που φέτος ήταν χρονιά Πανελληνίων για την ίδια, δεν κατάφερε να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, ωστόσο κατόπιν πρότασης του προπονητή της κ. Καρυπίδη, αναμένεται να συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, στο οποίο πριν από δύο χρόνια είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Τέλος να σημειώσουμε πως ήταν ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που βραβεύτηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης για τις επιτυχίες τους, ενώ σίγουρα αξιοσημείωτη ήταν και η στιγμή, που η Αθηνά Γιαγτζόγλου έστειλε το δικό της μήνυμα στο ΣτΕ για την απόφαση να καταργήσει τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών-τριων σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Μπορείτε να ψηφίσετε την Αθηνά Γιαγτζόγλου και όλους τους κορυφαίους της χρονιάς ΕΔΩ!

Share it