Search

Υποψήφια Ομάδα της χρονιάς: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμειο Θράκης

Το SportsAddict.gr πλησιάζοντας στα 2 χρόνια από την ίδρυση του και έχοντας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια για την αθλητική σας ενημέρωση, δίνει σε όλους εσάς τους αναγνώστες την ευκαιρία να αναδείξετε τους κορυφαίους στον αθλητισμό της Θράκης για τη σεζόν 2017-18 και χαρίζει πλούσια δώρα!

Ανάμεσα στους 12 υποψήφιες για Ομάδες της χρονιάς βρίσκεται και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμειο Θράκης! Η ομάδα μπάσκετ του ΔΠΘ κατά την τελευταία σεζόν, χάρισε μοναδικές στιγμές τόσο σε όσους φοιτούν στο Δημοκρίτειο και στην περιοχή της Θράκης, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα, κατέκτησαν την πρωτιά και σήκωσαν τις δύο κούπες στο Πανεπιστημειακό Πρωτάθλημα μπάσκετ που φιλοξενήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Κομοτηνή! Οι άνδρες επικράτησαν σε έναν ανεπανάληπτο τελικό του Μετσόβιου με 71-70, ενώ οι γυναίκες που αντιμετώπισαν το ίδιο Πανεπιστήμειο, υπερασπίστηκαν την νίκη τους με 50-28 στον 1ο τελικό, χάνοντας στον δεύτερο μόλις με ένα καλάθι διαφορά, κερδίζοντας επίσης την κούπα!

Και μπορεί για διάφορους λόγους η γυναικεία ομάδα να μην κατάφερε να έχει την συνέχεια που δικαιούταν ως πρωταθλήτρια, αλλά η ανδρική ομάδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημείων που έγινε στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, στην πρώτη της συμμετοχή σε μια διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου!

Εκεί οι παίκτες του ΔΠΘ αφού κατάφεραν να γράψουν ιστορία πραγματοποιώντας την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση κόντρα στο Πανεπιστήμειο της Γιαγκελόνια από την Πολωνία με 69-58, διεκδίκησαν στην συνέχεια τις θέσεις 13-16. Στον εν λόγω ημιτελικό νίκησαν τους οικοδεσπότες Πορτογάλους με 71-69, πραγματοποιώντας μια απίστευτη ανατροπή από το -20, για να τερματίσουν τελικά στην 14η θέση, χάνοντας στο τελευταίο παιχνίδι, στις λεπτομέρειες, από τους Ούγγρους με 64-67!

Στα αξιοσημείωτα αυτής της τεράστιας πορείας και των σπουδαίων επιτυχιών και για τις δύο ομάδες του ΔΠΘ, ήταν η αφιέρωση των εγχώριων τίτλων, στον μακαριστό πρώην προπονητή τους Αλέκο Καρυπίδη, αλλά και η σπουδαία κίνηση της ανδρικής ομάδας στο παιχνίδι κόντρα στους Ιταλούς, όπου αιτήθηκαν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Αθήνα!

Μπορείτε να ψηφίσετε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμειο Θράκης και όλους τους κορυφαίους της χρονιάς ΕΔΩ!

Share it