Search

Υπογράφηκε η προκήρυξη μετά απο εγγυήσεις της ΕΡΤ και στους άλλους 9 της Super League! Ανακοίνωσε το deal η ΕΡΤ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League και υπογράφει απο όλες τις ομάδες παρά τις αντιρρήσεις που υπήρξαν αρχικά

Αυτό συνέβη γιατί οι 9 ΠΑΕ που έχουν υπογράψει με το συνδρομητικό δεν έχουν εξασφαλισμένο το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου (είναι 1+1), κάτι όμως που ισχύει για τις 7 ομάδες που συμφώνησαν με την ΕΡΤ.  Για να υπογράψουν την προκήρυξη οι 9 ΠΑΕ ζητούσαν, λοιπόν, από την κυβέρνηση τη δέσμευση ότι αν δεν ισχύσει για οποιοδήποτε λόγο ο δεύτερος χρόνος με τη NOVA να πάνε «πακέτο» στην ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπούσε αυτές τις ομάδες που έχουν συμφωνήσει με τη Nova έλαβε τις εγγυήσεις που ήθελε  στην συνάντηση που έγινε  στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για να συναντηθούν με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Βασιλειάδη, και έτσι υπογράφηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος και έτσι οδεύουμε κανονικά στη σέντρα στις 25 Αυγούστου.

Μάλιστα, στην προκήρυξη προβλέπεται υποβιβασμός τριών ομάδων και άνοδος μίας από τη δεύτερη κατηγορία, αν και αυτό όπως φαίνεται θα το αποφασίσει η ΕΠΟ.

Απο εκεί και πέρα με ανακοίνωση για τη σύμβαση με τις επτά ομάδες των οποίων απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα προχώρησε η ΕΡΤ. Σύμφωνα με αυτή το συμβόλαιο θα είναι διετές και οι υπογραφές θα πέσουν άμεσα ενώ η ανακοίνωση της ΕΡΤ κανει λόγο για την παράλληλη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη διοίκηση της Super League υπογράφει άμεσα η ΕΡΤ.

Το συμβόλαιο προβλέπει την κάλυψη 105 αγώνων την πρώτη χρονιά (2018 – 2019), με πρόβλεψη για κάλυψη και της σεζόν 2019-2020, παράλληλα με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Η σύμβαση καλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων και Λαμία.

Αντιπροσωπεία της Super League βρέθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Νίκο Παππά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, παράλληλα με την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League, εξετάζοντας τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Της συνάντησης προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες”.

Share it