Search

Σερβικό χτύπημα μέσω Νορβηγίας το τρίτο μεταγραφικό “μπαμ” της Ξάνθης!

Μια ανάσα απο την ολοκλήρωση της τρίτης μεταγραφής της βρίσκεται η Ξάνθη, που σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Νορβηγία έχει έρθει σε προφορική συνεργασία με τον Σέρβο μέσο Αλεξάντερ Κοβάσεβιτς.

Και αν εκπλήσσεστε που η πηγή της είδησης προέρχεται απο την Νορβηγία,  αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Σέρβος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν μέχρι και την Τετάρτη στην Νορβιγική Χαούγκεσουντ απο την οποία έμεινε ελεύθερος και όπως αναφέρεται αναχώρηση ήδη για Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Μάλιστα στα ίδια δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου της Νορβηγίας φιλοξενούνται  και δηλώσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή της Χαούγκεσουτν Γιοστέιν Γκριντμπάουγκ που αφού  τόνισε πως ο Σέρβος έχει τρομερή ποιότητα, ανέφερε πως στην Νορβηγία τα πράγματα δεν πήγαν καλά καθώς ποτέ δεν έφτασε στα επίπεδα αγωνιστικά και φυσικής κατάστασης που τον ήθελαν. Αναφέροντας και πάλι όμως πως τον θεωρεί τρομερό παίκτη,

Ο 26χρονος Σέρβος αναδείχτηκε απο τις Ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, την πρώτη φανέλα της πρώτης φόρεσε μέχρι το 2011 για να ακολουθήσει μια εκπληκτική σαιζόν στην Σπαρτάκ Σουμπότιτσα οπού είχε 40 συμμετοχές σε ένα χρόνο, με εντυπωσιακές εμφανίσεις που ανάγκασαν τον Ερυθρό Αστέρα να τον πάρει πίσω. Στους “κόκκινους” του Βελιγραδίου ο Κοβάσεβιτς θα αγωνιστεί 1,5 χρόνο οπού θα μετρήσει 47 συμμετοχές πανηγυρίζοντας και την κατάκτηση του Σέρβικου πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Κοβάσεβιτς θα πάρει μεταγραφή για την Πολωνία και την Λέγκια Γκντάνσκ, με την μεταγραφή του να φτάνει το 1 εκατομμύριο. Στην Λέγκια θα μετρήσει 30 συμμετοχές(3 γκολ) σε 1,5 χρόνο, για να έρθει τον Ιανουάριο του 17′ ο δανεισμός του στην Σλάσκ Βρότσλαβ οπού σε έξι μήνες θα μετρήσει 16 συμμετοχές έχοντας και ένα γκολ. Το καλοκαίρι του 2017 θα μεταγραφεί στην Νορβηγία για την Χαούγκεσουντ με την οποία εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια δεν τα πήγε καθόλου καλά έχοντας μόλις 9 συμμετοχές.

Μεταγραφή που η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχε η κακή του σεζόν στη Νορβηγία δύσκολα θα μπορούσε να κάνει η Ξάνθη, όμως τόσο η παρουσία Ράσταβατς στον πάγκο της Ξάνθης, αλλά και οι έτεροι Σέρβοι της ομάδας, δίνουν το κίνητρο στον Κοβάσεβιτς σε πολύ καλή ηλικία να βρεθεί στην Ξάνθη και ουσιαστικά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με πιθανούς τραυματισμούς οι αποχωρήσεις, να κλείσει το ρόστερ της ομάδας που μετά τους Σαρπόνγκ, Καντά και τον Σέρβο μέσο ουσιαστικά έκλεισε τις “τρύπες” που άνοιξαν οι αποχωρήσεις των Μεχία, Λουσέρο και Τριάδη.

Share it