Search

Φανταστικός Τεντόγλου, χρυσός στο Ευρωπαϊκό με άλμα στα 8,25!

Το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 24ο στην ιστορία της  στο θεσμό κατέκτησε σήμερα η χώρα μας χάρη στον Μίλτο Τεντόγλου.

Το μικρότερο σε ηλικία μέλος της αποστολής μας κατάφερε να δείξει τα δόντια του, την κλάση του και το ταλέντο του και με 8.25 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,96 μ. και στις δύο επόμενες προσπάθειες έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν μπόρεσε να το “βγάλει” στον αγωνιστικό χώρο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάκσι στο 5ο άλμα και ενώ ήταν στην τρίτη θέση, βρήκε το σωστό πάτημα και είδε τον πίνακα να γράφει το 8,25 μ., που είναι φετινό του ρεκόρ και δεύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το ατομικό του 8,30 μέτρα. Ο Τεντόγλου είχε ακόμη άλματα στα 7,80 μ., 8,00 μ., ένα άκυρο, ενώ άφησε στην ουσία το έκτο και τελευταίο του άλμα. Ο Τεντόγλου πριν πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο αγκαλιά με την ελληνική σημαία φίλησε την Χάικε Ντρέσλερ, η οποία ήταν εθελόντρια στον σημερινό τελικό του μήκους, ήταν εκείνη που έστρωνε το σκάμμα.

Ο Τεντόγλου πριν γίνει ο νεαρότερος Ελληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμα του, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18. Ο 20χρονος αθλητής αναμφίβολα ανήκει στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές και μια από τις ελληνικές ελπίδες για διάκριση στους Ολυμπιακούς του 2020.

Η χώρα μας κατέκτησε το ένατο χρυσό της μετάλλιο, ενώ για τρίτη φορά άλτης του μήκους ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, ωστόσο η πρώτη που σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση. Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Λούης Τσάτουμας (ασημένιο) το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος (χάλκινο) το 1994 στο Ελσίνκι.

“Δεν ξεκίνησα τον αγώνα όσο καλά θα ήθελα, αφού έκανα τεχνικά λάθη και δεν έβγαλα το άλμα που θα ήθελα. Παρόλα αυτά ένιωθα καλά μέσα στον αγώνα και θεωρώ πως δικαιολογημένα βγήκε μια καλή επίδοση και το μεγάλο άλμα. Αισθάνομαι τέλεια, αφού πέτυχα τον στόχο μου και συνεχίζω την προσπάθεια μου””, είπε ο Μίλτος Τεντόγλου με το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: “Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, ωστόσο αυτό΄που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αυτό είναι το επιθυμητό. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο να φτάνεις εκεί που θες, ωστόσο αν το βάλεις στόχο μπορείς να πετύχεις. αρκεί να έχεις σχέδιο και να κάνεις αυτά που πρέπει. Κρατώ την εμπειρία και συνεχίζω για τα επόμενα”.

Share it