Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Νέα τεράστια επιτυχία για τον Ελληνικό στίβο με Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στην κορυφή της Ευρώπης!

Σε ελληνική μονομαχία εξελίχθηκε ο τελικός του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου μετέτρεψαν σε προσωπική υπόθεση τον τελικό και κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου σε μια πρωτόγνωρη επιτυχία για τον Ελληνικό αθλητισμό.

Αμφότερες ξεπέρασαν τα 4.80μ. και όλα κρίθηκαν στα 4,85μ. Εκεί με την τρίτη της προσπάθεια η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασε τον πήχη και “καθάρισε” το χρυσό μετάλλιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.65μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη, στη συνέχεια άφησε τα 4,70μ. και ξεπέρασε με την πρώτη τα 4.75μ. και τα 4.80μ. εξασφαλίζοντας ένα μετάλλιο. Από την πλευρά της η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε από τα 4,45μ. τα οποία ξεπέρασε με την πρώτη. Ακολούθως πέρασε με τη δεύτερη τα 4.55μ. και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4.65μ., τα 4.70μ. και τα 4.75μ. Στη συνέχει πέρασε με τη δεύτερη τα 4.80μ. και εξασφάλισε κι εκείνη το μετάλλιο.

Η Σιντόροβα και Μπράντσο δεν τα κατάφεραν και έτσι, έμειναν οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες να παλεύουν για το χρυσό. Τελικά εκείνη που χαμογέλασε ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία ξεπερνώντας τα 4,85μ. πήρε το δεύτερο διαδοχικό χρυσό της! Στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 4.96μ. κυνηγώντας το πανελλήνιο ρεκόρ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Share it