Search

Με δεύτερο σκόρερ τον Σανδραμάνη η Εθνική Εφήβων αν και…τα χρειάστηκε κέρδισε την Ουκρανία!

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παρουσιάζοντας στη συνέχεια σημάδια κατάρρευσης που λίγο έλειψε να πληρώσει, η Εθνική Εφήβων επικράτησε 77-73 της Ουκρανίας.  Εξαιρετικός για ακόμη ένα ματς ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης που πέτυχε 17πόντους, ενώ 2 πόντους σημείωσε ο Βαλάντης Κουρτίδης.

Από το πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου ήταν ανώτεροι στο παρκέ, κάτι που επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω στην δεύτερη περίοδο! Με επί μέρους 27-12, η διαφορά του ημιχρόνου έφτασε στο +20 (50-30), αριθμός που έδινε τεράστιο προβάδισμα στην ”γαλανόλευκη”.AdTech Ad

Τα πολλά λάθη στην επίθεση και οι ανισορροπίες στην άμυνα επέτρεψαν στους Ουκρανούς να μειώσουν αρκετά την διαφορά. Το 55-45 όμως έγινε 58-45 μετά από ένα έμμεσο τρίποντο του Χατζηδάκη στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η Ουκρανία δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και με λιγότερο από 2 λεπτά να απομένουν, έκανε το σκορ 71-67. Μάλιστα, 20” δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, το σκορ έγινε 73-72 και ενώ στο 73-70 ο Αρσενόπουλος είχε 0/2 βολές. Ο Σανδραμάνης δεν ακολούθησε το παράδειγμα του συμπαίκτη του, έκανε το 77-73 με 4/4 βολές και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Ο Κώστας Τσιρογιάννης με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ ξεχώρισε, ενώ καθοριστικός ήταν στο φινάλε ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης με 17 πόντους

Την Κυριακή (14:00) στον τελευταίο αγώνα της στη διοργάνωση η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου αντιμετωπίζει το νικητή του Φινλανδία-Βοσνία για τη 13η θέση. Υπενθυμίζεται πως δε τίθεται θέμα υποβιβασμού μιας και η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό U18 του 2019 στο Βόλο.

Share it