Search

Μετά το Έβερεστ η Κική Τσακαλδήμη βάζει στόχο την κορυφή του Κιλιμάντζαρο

Από την κορυφή του Έβερεστ στο υψηλότερο σημείο της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο και συγκεκριμένα την κορυφή του Ουχούρου, που βρίσκεται στα 5.895 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, αναμένεται να βρεθεί η Εβρίτισσα ορειβάτισσα Κική Τσακαλδήμη.

Μετά την ανάβασή της προ ενάμιση χρόνου στα Ιμαλάια όπου αποτέλεσε και την πρώτη ελληνική γυναικεία αποστολή στο σημείο, η οποία βέβαια λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κατέστησαν εφικτή την ανάβασή της έως τα 8.250 μέτρα -μόλις 600 υψομετρικά μέτρα από την κορυφή- η Αλεξανδρουπολίτισσα ορειβάτης συνεχίζει την προσπάθειά της για την επίτευξη του project “Higher than Everest” που έχει ως στόχο το “Explorer Grand Slam” που είναι η ανάβαση στις επτά ψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων καθώς και η διάσχιση του Βόρειου και Νότιου Πόλου με τα πόδια.

Η νέα προσπάθεια της κ. Τσακαλδήμη ξεκινά στις 4 Αυγούστου, όταν και θα προσγειωθεί με την ομάδα της και συγκεκριμένα τον διεθνούς φήμης Ινδό ορειβάτη Satyabrata Dam, στο αεροδρόμιο Νταρ ες Σαλάμ (Dar es Salaam) της Τανζανίας από όπου και θα ξεκινήσουν την ανάβασή τους προς την κορυφή του μυθικού αφρικανικού βουνού.

Η συνολική διάρκεια της αποστολής αναμένεται να διαρκέσει οκτώ ή εννέα μέρες, αναλόγως με τον καιρό και μαζί τους θα βρίσκεται και ένας τοπικός οδηγός, κάτι το οποίο είναι υποχρεωτικό από την εκεί νομοθεσία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια έκανε λόγο για «ένα ταξίδι αναμέτρησης των στοιχείων της φύσης με τα σωματικά και ψυχικά όρια, ένα μείγμα εικόνων, παλαιοντολογικής ιστορίας και σωματικής προσπάθειας σε γεωγραφικές συντεταγμένες που όλα σαν σύνολο ανάγουν την εμπειρία σε “ταξίδι στο βαθύ παρελθόν του πλανήτη μας”».

Εμείς της ευχόμαστε καλή επιτυχία, αναμένοντας να παρακολουθήσουμε μέσα από τις δικές της ενημερώσεις στην σελίδα του project και τα social media την πορεία της προς την κορυφή.

Share it