Search

Το Ράλλυ των Θεών. Ράλλυ Ακρόπολις!

Με την επίσημη διεθνή ονομασία του να είναι The rally of Gods(Το ράλλυ των θεών), η χώρα μας φιγουράρει στην λίστα με τα πιο απαιτητικά και δύσκολα ράλλυ του παγκοσμίου πρωταθλήματος(WRC) και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού(ERC).

Ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 από μια ιδέα μιας ομάδας οδηγών και με την βοήθεια της Shell διοργανώθηκε ένας αγώνας 1923 χιλιομέτρων.

Από τότε κάθε χρόνο γράφονται επικές ιστορίες με μάχες στο χώμα, στην λάσπη, τις περισσότερες φορές υπό το φώς του ηλίου αλλά και κάποιες φορές υπό το φως των αστεριών!

Πολλά και διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων έχουν διασχίσει τις ειδικές διαδρομές του ράλλυ Ακρόπολις, κάνοντας το ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα της χώρας και του ράλλυ γενικότερα.

Οδηγοί και συνοδηγοί έρχονται για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στις σκληροτράχηλες διαδρομές των περιχώρων της Αττικής, μεταξύ αυτών και αρκετοί Έλληνες που τους έχει κολλήσει το μικρόβιο του αθλήματος.

Τα συναισθήματα για τους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πολλά. Η αίσθηση της σκόνης που υπάρχει παντού στην ατμόσφαιρα, το βουητό των «θηρίων» με τα τούρμπο να σφυρίζουν και να «σκάνε» ασταμάτητα, τα πιστόνια να πιέζονται για να αποδόσουν περισσότερο συνθέτουν μία μελωδία απερίγραπτης μαγείας!

Και μετά είναι η εικόνα, η εικόνα του αυτοκινήτου να μπαίνει στις στροφές με το πόδι του οδηγού κολλημένο στο γκάζι, που αν συνδυαστεί με την παραπάνω μελωδία συνθέτει ένα συναίσθημα που δεν γίνεται να προκαλέσει κάτι άλλο εκτός από ανατριχίλα.

Είναι απορίας άξιο πως σε μία χώρα που απαρτίζεται από μεγάλες βουνοσειρές δεν υπάρχουν πολλές τέτοιου είδους διοργανώσεις. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα βρίσκεται σε διαρκή απαξίωση, με ακυρώσεις αγώνων και με αύριο δίχως μέλλον.

Θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα σοβαρό ενχώριο πρωτάθλημα με αγώνες σε αρκετούς νομούς της Ελλάδας και γιατί όχι και στην Θράκη. Δεν θα μπορούσε η Θράκη όπως παραδείγματος χάριν η Φθιώτιδα, να φιλοξενήσει ένα τέτοιο γεγονός, όπου οδηγοί και θεατές από όλη την Ελλάδα θα έρχονται να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας? Μπορούμε να οργανώσουμε αγώνες αυτού του είδους?

Είναι ερωτήματα που δεν θα απαντηθούν γιατί όλοι μας γνωρίζουμε πάνω-κάτω τις απαντήσεις.

Παρόλα αυτά μπορούμε τουλάχιστον να απολαύσουμε την ομορφιά των αγώνων από απόσταση, καθισμένοι στον καναπέ του σπιτιού μας…

Share it