Search

Οριστική μετά απο 27 χρόνια η αποχώρηση της οικογένειας Ελευθεριάδη απο τον Αστέρα Μαγικού! Οι λόγοι και το κάλεσμα για την σωτηρία του Αστέρα

Μια απο τις ποιο μαύρες στιγμές της ιστορίας του διανύει ο ιστορικός Αστέρας Μαγικού, με τον σύλλογο να βλέπει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αλλά και γενικά απο τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης να είναι στον “αέρα”, μετά την απόφαση της οικογένειας Ελευθεριάδη μετά απο 27χρόνια να αποχωρήσει απο την διοίκηση του συλλόγου.

Ο σύλλογος που απο το 1978 μετέχει σχεδόν ανελλιπώς, μόνο τις σαιζόν 1989-1990, και 1990-1991 δεν μετείχε, στα πρωταθλήματα της Ένωσης ενώ τα τελευταία 26 χρόνια, με την οικογένεια να τρέχει τις εξελίξεις για να επαναφέρει τον σύλλογο έναν χρόνο νωρίτερα, έχει συνεχή παρουσία κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας την περίοδο 2011-2012 με μια εκπληκτική φουρνιά παικτών, βρίσκεται σήμερα σε τρομερά οριακή κατάσταση με την  οικογένεια Ελευθεριάδη να κάνει τα πάντα για να μπορέσει η ομάδα να μην διαλυθεί, κάτι που δυστυχώς δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά.

Συζητήσεις έχουν γίνει πολλές όμως τα πράγματα παραμένουν ακόμη και μέχρι σήμερα ρευστά για τον σύλλογο. Αυτή την στιγμή τα πράγματα μοιάζουν αρκετά δύσκολα όμως στην ανακοίνωση αποχώρησης της η οικογένεια προχωρά σε ανοικτό κάλεσμα όποιοι ενδιαφέρεται να μπει άμεσα στην ομάδα και να γλιτώσει έτσι το ιστορικό σωματείο τον “αφανισμό”. Ήδη μάλιστα πληροφορίες του SA θέλουν να έχουν υπάρξει συζητήσεις με διάδοχη κατάσταση που ωστόσο θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες,

Φωτογραφία του χρήστη Αστέρας Μαγικού.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Ελευθεριάδη αναφέρει:

Προς ενημέρωση των φίλων του Αστέρα Μαγικού και του φίλαθλου κοινού της Ξάνθης, ανακοινώνουμε την αποχώρηση της οικογένειας Ελευθεριάδη από τη διοίκηση του Αστέρα Μαγικού έπειτα από 27 συναπτά έτη.

Είναι πλέον αδύνατον να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε και να συντηρούμε την ομάδα. Αδυνατώντας λοιπόν να διατηρήσουμε τον Αστέρα ανταγωνιστικό, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια και έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες για συμμετοχή και άλλων μελών στη διοίκηση αλλά και τη χρηματοδότηση του συλλόγου, με λύπη ανακοινώνουμε πως αποχωρούμε από τον Αστέρα Μαγικού και το τοπικό ποδόσφαιρο. Καλούμε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση αυτού του ιστορικού συλλόγου. Παιχνίδια εντυπώσεων με το όνομα της ομάδας μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν.

Στα χρόνια αυτά έγιναν πολλά για τα οποία είμαστε περήφανοι:
– Η ομάδα μετά την 2η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄τοπικής κατηγορίας την χρονιά 2006-2007 έχει σταθερή και ανταγωνιστική παρουσία στην Ά κατηγορία.
– Κέρδισε την αναγνώριση του φίλαθλου κοινού της Ξάνθης αλλά και πανελληνίως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012 με ένα, ομολογουμένως, από τα καλύτερα ρόστερ του τοπικού της τελευταίας δεκαετίας στο οποίο συμμετείχαν έξι παίκτες με καταγωγή από το Μαγικό. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κέρδισε την άνοδο στη Δ΄ Εθνική κατηγορία μέσα από την διαδικασία των μπαράζ με τους πρωταθλητές άλλων 3 νομών κατακτώντας την 1η θέση, έχοντας την καλύτερη επίθεση πανελληνίως και τον πρώτο σκόρερ στη διαδικασία αυτή.

Φωτογραφία του χρήστη Αστέρας Μαγικού.
– Μέσα από την ομάδα αναδείχθηκαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι κέρδισαν τη μεταγραφή τους σε ανώτερη κατηγορία αλλά και σε τμήματα υποδομής ΠΑΕ.

ΥΓ.1 Ζητούμε συγνώμη από τους λιγοστούς φιλάθλους της ομάδας για την απογοήτευση που τους προκαλούμε με αυτή την απόφαση μας.

ΥΓ.2 Στέλνουμε την αγάπη μας και την εκτίμηση μας σε όσους αγωνίστηκαν και εργάστηκαν στην ομάδα σε δύσκολες περιόδους αλλά και σε περιόδους διακρίσεων και κατακτήσεων τίτλων. Εκτιμούμε απεριόριστα την προσπάθεια του προπονητή και των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στον Αστέρα την τελευταία χρονιά και έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του συλλόγου με σκοπό να μη διαλυθεί αυτή η ομάδα-οικογένεια που είχε δημιουργηθεί.

ΥΓ.3 Δίνουμε τις ευχαριστίες μας στον Όμιλο «Πλαστικά Θράκης» για τη βοήθεια που προσέφεραν την προηγούμενη τριετία.

ΥΓ.4 Ευχή μας να μην εγκαταλειφθεί η ομάδα και παρατηρηθεί εικόνα εγκατάλειψης στο γήπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ,
Λεωνίδας Ελευθεριάδη

Share it