Search

Στην κορυφή του κόσμου οι αδερφές Κεπεσίδου και η Εθνική γυναικών Beach Handball!!!

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Εθνική γυναικών Beach Handball!!

Ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό και στο Ελληνικό χάντμπολ έγραψε η Εθνική Γυναικών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball!!

Τα «χρυσά» κορίτσια των Μαρίας Καραντώνη και Σοφίας Δημητρίου νίκησαν 2-1 (18-14, 15-24, 5-2) την πρωταθλήτρια Ευρώπης Νορβηγία στα σουτ άουτ και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου!

Η Εθνική μας ομάδα εκμεταλλεύτηκε το πολύ δυνατό της ξεκίνημα και το προβάδισμα που πήρε από νωρίς στο σκορ! Η Νορβηγία προσπάθησε να αντιδράσει, στα μέσα του δεκαλέπτου πέρασε μπροστά για δύο πόντους, όμως η Ελλάδα έδωσε το «παρών» και επανέκτησε το προβάδισμά της, χάρη στην εξαιρετική άμυνα και την ευστοχία στην επίθεση, κάνοντας το 1-0.

Στην δεύτερη περίοδο η Νορβηγία ξεκίνησε καλύτερα με την Ελλάδα να μην βρίσκει πολλές επιθετικές λύσεις και να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 14-7 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος! Η κατάσταση δεν άλλαξε μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε σε εκείνο το χρονικό σημείο η ομοσπονδιακή μας τεχνικός, με την Νορβηγία να κάνει το 1-1, με 24-15.

Στα σουτ άουτ μίλησε η Ελληνική ψυχή για άλλη μια φορά, με την Μάγδα Κεπεσίδου να πραγματοποιεί δύο σπουδαίες αποκρούσεις. Από τις τέσσερις παίκτριες της Εθνικής που εκτέλεσαν στην διαδικασία ευστόχησαν οι τρεις και η Εθνική γυναικών Beach Handball στην πρώτη της εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε τον τίτλο νικώντας με 2-1!

ΝΟΡΒΗΓΙΑ- ΕΛΛΑΣ 1-2 (14-18, 24-15, 2-5)
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Έσκι Αντρέασεν): Χάλτβικ 4, Χαμερσταντ, Βέφλερ 12, Μάρτινσεν 6, Άαρνταχλ 2, Σάετρε, Πέτερσεν, Τζ. Μπέργκ, Ούγκλαντ 16, Βικ. Μπέργκ.
ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη/Δημητρίου): Σαμολαδά, Ποιμενίδου 6, Καλοϊδη, Κερλίδη 6, Σκάρα, Μούρνου 3, Μ. Κεπεσίδου, Α. Δημητρίου 18, Μάστακα 5, Ν. Κεπεσίδου.
Διαιτητές: Μαρτίνεζ- Μονίκο (Ουρουγουάη)

Share it