Search

Με ψηλά το κεφάλι και την 14η θέση στην Ευρώπη αποχαιρετά την Πορτογαλία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!

Σε ένα ματς ντέρμπυ στο οποίο το ΔΠΘ έφτασε κοντά σε μια ακόμη μεγάλη ανατροπή, οι Έλληνες παίκτες ηττήθηκαν από το Πανεπιστήμειο Μίσκολτς της Ουγγαρίας με 64-67 και τερμάτισαν έτσι με ψηλά το κεφάλι στην 14η θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πανεπιστημείων!

Οι παίκτες του Θανάση Χατζηνικολάου και του Κώστα Λαπαρίδη ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση φτάνοντας στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγούμενοι με 15-10. Η δεύτερη περίοδος ήταν πιο ισορροπημένη, με τους Ούγγρους να έχουν επιμέρους σκορ 22-24 και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να είναι το 37-34.

Το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε και το πιο καθοριστικό της αναμέτρησης, μιας που οι Ούγγροι ανέβασαν τον ρυθμό τους και το ΔΠΘ έμεινε σε χαμηλή επιθετική συγκομιδή, σκοράροντας μόλις έξι πόντους, με αποτέλεσμα το ΔΠΘ να βρεθεί στο -8. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Έλληνες παίκτες, παίζοντας με ψυχή, έφτασαν κοντά σε μια δεύτερη μεγάλη ανατροπή μετά την χθεσινή, περνώντας μάλιστα στο τελευταίο λεπτό μπροστά στο σκορ με 64-62. Τελικά όμως το Ουγγρικό Πανεπιστήμειο με ένα τρίποντο και δύο βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα κατέκτησε την και την 13η θέση!

Ένα σπουδαίο και αξέχαστο ταξίδι στην Πορτογαλία, γεμάτο εμπειρίες και χαμόγελα, ανεξάρτητα από την ήττα στο τελευταίο ματς, φτάνει στο τέλος του για το ΔΠΘ, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, να πραγματοποιούν μια τεράστια προσπάθεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φέρουν την ομάδα μπάσκετ του Δημοκριτείου στις 14 κορυφαίες της Ευρώπης, για αυτό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Share it