Search

Ασημένια τα “χρυσά” μας κορίτσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο!

Την ήττα με 6-4 από την Ολλανδία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα στον Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο που διεξήχθη στην Βαρκελώνη!

Δυστυχώς οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση δεν κατάφεραν να σπάσουν την κατάρα των Τελικών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και έτσι η Εθνική μας ομάδα, κατέκτησε για τρίτη φορά σε ισάριθμους τελικούς το ασημένιο μετάλλιο.

Οι Ελληνίδες παίκτριες ίσως σήμερα πραγματοποίησαν την χειρότερή τους εμφάνιση σε ολόκληρο το τουρνουά, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Η γαλανόλευκη ξεκίνησε μουδιασμένα στο παιχνίδι με τις Ολλανδέζες να έχουν ελαφρώς την υπεροχή και να αποκτούν το προβάδισμα από το πρώτο οκτάλεπτο με 2-1. Στην δεύτερη περίοδο το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο τέρματα εκατέρωθεν για να φτάσουμε στο 4-3 του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο, που έκλεισε με το σκορ στο 5-3, ίσως ήταν και το πιο καθοριστικό. Η Εθνική δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω, με την Χρυσή Διαμαντοπούλου ωστόσο να κρατά την ομάδα ζωντανή, με τις εντυπωσιακές της αποκρούσεις για άλλο ένα παιχνίδι και την αμυντική λειτουργία να είναι και πάλι σε πολύ καλά επίπεδα.

Παρά την τεράστια προσπάθεια των κοριτσιών της Εθνικής μέχρι τέλους, ούτε στο τέταρτο οκτάλεπτο άλλαξε κάτι, αφού οι Ολλανδές, αμέσως μετά την μείωση του σκορ σε 5-4, βρήκαν την επιθετική λύση και ξαναπήγαν την διαφορά στα δύο τέρματα, με το σκορ στο 6-4, κερδίζοντας έτσι το χρυσό μετάλλιο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες και το τιμ της Εθνικής, για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, για τις σπουδαίες εμφανίσεις και τις νίκες που μας χάρισαν και τέλος για το ασημένιο μετάλλιο, με το οποίο θα επιστρέψουν στην Αθήνα!

Share it