Search

Μεγάλη εμφάνιση με νίκη με ανατροπή απο το -20 για το Δημοκρίτειο Θράκης επί των οικοδεσποτών Πορτογάλων!

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά και γενικότερα στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Πανεπιστημίου της Πορτογαλικής Κοίμπρα, οικοδέσποινα της διοργάνωσης., με 71-69 και πλέον η ομάδα της Θράκης το Σάββατο θα παίξει για την 13η θέση κόντρα στο Πανεπιστήμιο Μίσκολτς της Ουγγαρίας, αύριο στις 10:00.

Η ομάδα των Θανάση Χατζηνικολάου και Κώστα Λαπαρίδη παρότι δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε να χάνει με 19-6 στο πρώτο δεκάλεπτο , προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς όμως οι οικοδεσπότες έχοντας και την ψυχολογία απο το πρώτο μέρος συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς φτάνοντας με το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου την διαφορά στο +19(44-25).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Θράκης μπήκε εντελώς διαφορετική, καλύτερη και ποιο συγκεντρωμένοι και παρότι αρχικά είδε την διαφορά να ξεπερνά τους 20 πόντους κατάφερε να μειώσει την διαφορά στο -11, έχοντας πρωταγωνιστές τους Χρήστου(13π.) και τα δύο κομβικά τρίποντα του Ζολώτα. Στο τελευταίο μέρος η ομάδα του Δημοκρίτειου ήταν απολαυστική και με επί μέρους σκορ 22-8 έφτασε σε μια τεράστια νίκη με 71-69, και ενώ στο τελευταίο λεπτό ήταν πίσω στο σκορ με 69-67 όμως τα καλάθια των Σκεμπή και Ζολώτα οδήγησαν στη νίκη την ομάδα της Θράκης.

Κορυφαίοι για την ομάδα της Θράκης οι Ζολώτας, Χρήστου και Στασινόπουλος, με όλους τους παίκτες να έχουν τρομερή παρουσία σε επίθεση και άμυνα στο δεύτερο μέρος.

Δεκάλεπτα: 19-6, 44-25(ημίχρονο), 61-49, 69-71(τελικό αποτέλεσμα)

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ(Αθ. Χατζηνικολάου – Κ. Λαπαρίδης): Ζολώτας  29(4), Χρήστου 18, Στασινόπουλος  14, Ρυακιωτάκης  5, Σκεμπής 5, Πανταζής, Βάκρινος, Κυφωνίδης, Παλάσκας, Χατζηπαυλίδης, Μαρκογιαννάκης

Share it