Search

Στον Τελικό του Ευρωπαϊκού μετά από έξι χρόνια οι κοριτσάρες της Εθνική μας που νίκησαν την διοργανώτρια Ισπανία!

Την πρόκριση για τον Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο κατέκτησαν οι Ελληνίδες παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, που επικράτησαν με 11-9 της οικοδέσποινας Ισπανίας!

Η Εθνική μας ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια κατέκτησαν την πρόκριση στον μεγάλο Τελικό, κάτι που συμβαίνει μετά από έξι χρόνια, όπου και θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία, από την οποία είχε υποστεί την μοναδική της ήττα στην διοργάνωση και συγκεκριμένα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Το σκορ του πρώτου οκταλέπτου ήταν 1-1, όμως η Εθνική μας παρουσίασε πολύ καλύτερα εικόνα από τις αντιπάλους της. Στην δεύτερη περίοδο το επιμέρους σκορ ήταν 4-1 υπέρ των γαλανόλευκων, σε ένα χρονικό διάστημα, όπου κρίθηκε κατά πολύ μεγάλο βαθμό η πρόκριση. Η Ελλάδα έμοιαζε ασταμάτητη στην επίθεση, είχε εξαιρετικές άμυνες στην παραπάνω, ενώ είχε και σε πολύ καλή ημέρα την Χρυσή Διαμαντοπούλου, κάτω από τα δοκάρια.

Η Εθνική μας που είχε κορυφαία παίκτρια την Ελευθερία Πλευρίτου, που αφιέρωσε την νίκη στα θύματα της τραγωδίας από τις πυρκαγιές, δεν πτοήθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο και πόσο μάλλον στο τέταρτο, από τα σφυρίγματα που πήρε η Ισπανία, παρέμεινε συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο πλάνο της και διατήρησε το προβάδισμα που είχε ήδη αποκτήσει, κατακτώντας την σπουδαία αυτή νίκη, πρόκριση στον Τελικό.

Αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία της Ελλάδας σε Τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τις δύο προηγούμενες να ήταν το 2010 και το 2012 και πάλι από την Εθνική γυναικών. Το μεγάλο παιχνίδι για το χρυσό μετάλλιο, το οποίο αν έρθει θα είναι το πρώτο για την Γαλανόλευκη, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27/7 στις 23:15!

Photo credits: Eurokinissi

Share it