Search

Δεύτερος και πάλι στην Πανελλήνια κατάταξη ο ΕΟΣ Κομοτηνής!

Μια ακόμη σημαντική διάκριση πέτυχαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, καθώς ο Σύλλογός τους για 2η συνεχόμενη χρονιά κατετάγη 2ος στην πανελλήνια κατάταξη, 1,5 βαθμό μόλις πίσω από τον Ορειβατικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε 83 συλλόγους από όλη την χώρα.

«Είναι μια τιμητική θέση για όλη τη Θράκη » σημειώνει ο πρόεδρος του Ο.Σ. Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Πετροσιάν σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κάποια οικονομική απολαβή, πίσω από την προσπάθεια, αλλά πολύ αγάπη για το αντικείμενο και ακριβώς γι αυτό ξεχωρίζουν οι Σύλλογοι εκείνοι που μπορούν να φτάσουν ψηλά.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής είναι πρώτος ανάμεσα στους 83 Συλλόγους, που έχει και στις οκτώ κατηγορίες βαθμολόγηση. «Σε όλους τους τομείς έχουμε δράση κι αντίστοιχα βαθμολόγηση, όπως ορειβατικές κορυφές, πεζοπορικές διασχίσεις, αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, ορειβασία στο εξωτερικό, αναρρίχηση στο εξωτερικό, αγωνιστική αναρρίχηση, αγώνες αναρρίχησης. Με χαροποιεί ιδιαίτερα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε ορειβάτες, κάνουμε τη δουλειά μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ορειβασία θέλοντας να γνωρίσουμε το βουνό στην νεολαία.» δηλώνει ο κος Πετροσιάν σημειώνοντας «Με την οργάνωση και του γραμματέα, του κ. Σπύρου Κούτρα και όλου του Δ.Σ. καταφέραμε να είμαστε κοντά στους αθλητές ακόμη και σε εκείνους που πηγαίνουν στο εξωτερικό.»

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής έχει 560 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων 160 άτομα ταμειακά τακτοποιημένα. Επί 35 έτη προσφέρει στην περιοχή, υποστηρίζει την ανάδειξη του Νομού Ροδόπης ως τόπος εναλλακτικού τουρισμού, καλλιεργεί τα αθλήματα της αγωνιστικής αναρρίχησης και της ορειβασίας και ωθεί ανθρώπους κάθε ηλικίας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άσκησης στη φύση. «Λειτουργούμε ως πέντε δάκτυλα, και τα πέντε είναι διαφορετικά, ένας μπορεί να τα μαζέψει και να γίνουν μια γροθιά και ένας αυτός που μπορεί να τα ανοίξει και να γίνουν μια παλάμη. Αυτός είναι ο ρόλος του ΔΣ να ξέρει να μαζεύει και να ανοίγει την παλάμη. Είμαστε από τους λίγους Νομούς που υπάρχει ένας σύλλογος, αυτό είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία.» δηλώνει με καμάρι ο κος Πετροσιάν σημειώνοντας πώς η ανανέωση κρατάει ζωντανό το σύλλογο.

Την ορειβατική χρονιά που πέρασε ξεχωρίζει την προσπάθεια της Κικής Τσακαλδήμη, που ανέβηκε στα 8.200 στο Έβερεστ, αλλά και την πρωτιά στην αναρρίχηση με την Όλγα Εξακοϊδου. «Είναι ένα παιδί που θα ανέβει πιο ψηλά.» προβλέπει ευχόμενος ο Σύλλογος να υπάρχει, « να είμαστε κοντά στη φύση και να προσέχουμε αυτό που έχουμε κληρονομήσει. Είναι κρίμα να αφήνεις μια κληρονομιά, μια σημαντική προσπάθεια πολλών ανθρώπων.»

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1990 έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο το Ε.Φ. «72», το οποίο ο Σύλλογος το έχει καταστήσει πλήρως λειτουργικό με δυναμικότητα 50 κλινών, πλήρως εξοπλισμένο. Επίσης, έχει οργανώσει και έχει εξοπλίσει το αναρριχητικό πεδίο Στρύμης που βρίσκεται νοτιοανατολικά από τον ομώνυμο οικισμό.

Πηγή: ert.gr

*φώτο αρχείου

Share it