Search

Έγραψε ιστορία με την πρώτη του νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημείων το ΔΠΘ! Νίκησε τους Πολωνούς και διεκδικεί αύριο την πρόκριση στους 8!

Ιστορική ημέρα η σημερινή για το ΔΠΘ καθώς κατέκτησε την πρώτη του νίκη σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημείων, αφού επικράτησε με 69-58 του Πανεπιστημείου της Γιαγκελόνια από την Πολωνία!

Οι παίκτες του Θανάση Χατζηνικολάου και του Κώστα Λαπαρίδη, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και παρ’όλο που το ξεκίνημα τους δεν ήταν και πάλι το καλύτερο δυνατό, αλλά σαφώς βελτιωμένο σχετικά με το χθεσινό ματς, βρίσκονταν στο τέλος της πρώτης περιόδου πίσω στο σκορ με 14-20. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν το πόδι τους από το γκάζι. Αρχικά κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στον πόντο και να χάνουν στο ημίχρονο με 37-38, έπειτα στο τρίτο δεκάλεπτο παίζοντας και πολύ καλή άμυνα κατάφεραν να φτάσουν στο +7 και στο 54-47, για να ολοκληρωθεί η φοβερή τους εμφάνιση στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, όπου διατήρησαν την απόδοσή τους στα ύψη και έφτασαν στο τελικό 69-58!

Ωστόσο η αποστολή της Ελληνικής ομάδας δεν κατάφερε να χαρεί στο έπακρο την επιτυχία της αυτή, καθώς η ατυχία της χτύπησε την πόρτα, μιας που ο Ιωσήφ Μαρκογιαννάκης, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, όντας από τους κορυφαίους σήμερα, υπέστη διάστρεμμα. Το διάστημα που θα απουσιάσει δεν έχει διευκρινηστεί ακόμη, ωστόσο σίγουρα θα χάσει το αυριανό κρίσιμο ματς-πρόκριση με τους Ιταλούς και το Πανεπιστήμειο της Μπολόνια, που θα διεξαχθεί στις 15:30 ώρα Ελλάδος!

Το ΔΠΘ δηλώνει παρόν και στην Ευρώπη, ήδη έγραψε ιστορία με την πρώτη του νίκη και η ελληνική αποστολή θα παλέψει και στην συνέχεια για να πραγματοποιήσει άλλο ένα σπουδαίο βήμα και να κατακτήσει μια ιστορική πρόκριση!

Share it