Search

Ξεκινάει σήμερα η προσπάθεια του ΔΠΘ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημείων! Το ρόστερ και το πρόγραμμα της ομάδας!

Ξεκινάει σήμερα την προσπάθειά του το τμήμα μπάσκετ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημείου Θράκης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημείων που διεξάγεται στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας!

Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο των παικτών του ΔΠΘ αφού θα βρουν στον δρόμο μερικά από τα κορυφαία Πανεπιστήμεια της Ευρώπης, στην προσπάθειά τους να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε αυτήν την πρωτόγνωρη προσπάθεια!

Χθες διεξήχθη η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων και το πρόγραμμα των αγώνων. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε γκρουπ δυναμικότητας με βάση τα προηγούμενα αποτελέσματά τους στην διοργάνωση, με το ΔΠΘ να τοποθετείται προφανώς στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, λόγω της παρθενικής του συμμετοχής!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον τρίτο Όμιλο και θα βρει στον δρόμο του, το Πανεπιστήμειο της Μπολόνια (Ιταλία), το Πανεπιστήμειο της Γιαγκελόνια (Πολωνία) και το Πανεπιστήμειο της Ρουέν (Γαλλία). Η πρώτη εκτίμηση των ανθρώπων του Δημοκριτείου, με του οποίους επικοινώνησε το SA, είναι πως με μια πρώτη ματιά, η δυναμικότητα αρκετών ομάδων, κυμαίνεται σε επίπεδα της Α2 ανδρών στην Ελλάδα, αντίστοιχα.

Ωστόσο άπαντες έχουν ταξιδέψει στην Πορτογαλία με σκοπό, καταρχάς να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε μια σπουδαία διοργάνωση, να χαρούν το μπάσκετ και να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι αγώνες του Δημοκριτείου κατά σειρά, αρχής γενομένης από σήμερα, έχουν ως εξής:

22/7 17:45 Ρουέν-ΔΠΘ

23/7 11:00 ΔΠΘ-Γιαγκελόνια

24/7 15:30 ΔΠΘ-Μπολόνια

(Ώρες Ελλάδος)

Η διοργάνωση ξεκινά από την φάση των 16, κατά την οποία υπάρχουν 4 ομίλων των 4 ομάδων. Από κάθε όμιλο προκρίνονται στα προημιτελικά οι 2 πρώτες ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες θα δώσουν αγώνες κατάταξης!

Το ρόστερ του ΔΠΘ:

Χατζηπαυλίδης Ευάγγελος, Σκεμπής Γιώργος, Ζολώτας Βαγγέλης, Μαρκογιαννάκης Ιωσήφ, Ρακιωτάκης Βαγγέλης, Στασινόπουλος Βασίλης, Πανταζής Δημήτρης, Χρήστου Φραντζέσκος, Βάκρινος Γιώργος, Παλάσκας Γιώργος, Σημάκης Χρήστος, Κυφωνίδης Δημήτρης.

Share it