Search

Έβρος: 36χρονη γυναίκα και τα τρία της παιδιά αγνοούνται στον ποταμό

Φόβοι για νέα τραγωδία στον Έβρο. Μια γυναίκα και τρια μικρά αγόρια από την Τουρκία αγνοούνται από τη νύχτα στα νερά του ποταμού.

Μια ομάδα 9 Τούρκων πολιτών επιχείρησε να διασχίσει τα σύνορα με ένα σκάφος και να βρεθεί στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης.

Στη 01:00 τα ξημερώματα οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν για ναυάγιο στην περιοχή του Θουρίου. Τρεις ώρες μετά οι αστυνομικοί εντόπισαν σώα πέντε άτομα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό με μια πλαστική βάρκα, η οποία προσέκρουσε σε βράχο ή κλαδιά και ανετράπη.

Οι πέντε κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στην ελληνική όχθη. Ωστόσο, μια 36χρονη γυναίκα και τα τρία αγόρια της ηλικίας τεσσάρων, έξι και ενός έτους δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των εννέα επιχείρησε να διασχίσει το ποτάμι από το χωριό Elcili.

Οι πέντε διασωθέντες, μεταξύ αυτών και ο πατέρας της οικογένειας που αγνοείται, συνελήφθησαν από την αστυνομία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Πρόκειται για τρεις άνδρες, μια γυναίκα και ένα παιδί.

Ένας εκ των διασωθέντων επικοινώνησε λίγο μετά το συμβάν με φιλικό του πρόσωπο στην Αθήνα, το οποίο κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ειδοποίησε για το ναυάγιο. Σήμα για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει στείλει και η Interpol, καθώς κάποιος εκ των επιβαινόντων στη βάρκα φέρεται να έχει επικοινωνήσει με συγγενικό πρόσωπό του στην Αυστρία.

Η αγνοούμενη μητέρα και ο πατέρας που έχει διασωθεί είναι εκπαιδευτικοί και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις διώξεις Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Πηγή: euronews.gr

Share it