Search

Με ομάδες της Γ’ Εθνικής και δύο γύρους σε ομίλους το φετινό Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης! Η δομή και ο χάρτης της Ένωσης

Με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, και με το επίπεδο να  ανεβαίνει με την συμμετοχή των τριών ομάδων της Γ’ Εθνικής, κάτι που βέβαια μειώνει τις πιθανότητες των υπόλοιπων ομάδων, θα διεξαχθεί και φέτος το Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, με το Sportsaddict να σας παρουσιάζει την δομή της διοργάνωσης με βάση τον χάρτη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και εν αναμονή φυσικά του ξεκαθαρίσματος ως προς τις ομάδες που θα μετέχουν τη νέα χρονιά στα πρωταθλήματα της Ένωσης

Πάμε όμως να δούμε αρχικά τον σχεδιασμό της Ένωσης για την διεξαγωγή του Κυπέλλου. Στην Α’ φάση μετέχουν όλες οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, με τις ομάδες Γ’ Εθνικής, Α’ και Β’ ΕΠΣ Ξάνθης να έχουν υποχρεωτική συμμετοχή(29 ομάδες) και απο εκεί και πέρα όσες δηλώσουν απο την Γ’ τοπική αν φυσικά συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ομάδων,  Αυτές οι ομάδες θα χωριστούν σε γκρούπ δυναμικότητας και μετά απο κλήρωση θα χωριστούν σε 8 ομίλους.  Η έναρξη της 1ης φάσης του Κυπέλλου είναι για τις 25 και 26 Αυγούστου.

Στο Α’ γκρουπ δυναμικότητας θα μετέχουν οι 3 ομάδες της Γ’ Εθνικής συν της ομάδες που τερμάτισαν στο περσινό πρωτάθλημα της Α’ απο την 2η έως και την 6η θέση(με την σειρά που θα τα δείτε και στην λίστα κάτω). Στο Β’ γκρουπ δυναμικότητας θα μπουν οι ομάδες απο την 7η θέση μέχρι και της δύο ομάδες που ανέβηκαν απευθείας στην Α’. Στο Γ’ γκρουπ θα μπούν η Διομήδεια που ανέβηκε μέσω μπαράζ, οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν απο την Α’ συν τους πέντε πρωτοπόρους με βάση την περσινή βαθμολογία των δύο ομίλων της Β’. Τέλος στον Δ’ όμιλο θα μπούν οι πέντε υπόλοιπες ομάδες ενώ το γκρουπ θα συμπληρώσουν οι ομάδες της Γ’ κατηγορίας που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Στην Β’ φάση την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτοι απο κάθε όμιλο, και μετά θα μπουν σε νέα κλήρωση για την δημιουργία 4 ομίλων, ανεξαρτήτως δυναμικότητας και την θέση  που κατέλαβαν στην Β’ φάση. Απο αυτούς τους 4 ομίλους οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα πάρουν την πρόκριση για την προημιτελική φάση.

Εκεί οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν θα μπουν εκ νέου στην κληρωτίδα και θα χωριστούν σε 4 ζευγάρια οπού σε διπλά ματς θα πάρουν την πρόκριση οι τέσσερις ομάδες που θα συνεχίσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στα ημιτελικά όπως και  στα προημιτελικά θα γίνουν διπλά ματς απ’ όπου θα βγει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού

Ο χάρτης με βάση τα περσινά δεδομένα, και με συνάρτηση βέβαια οτι θα κατέβουν κανονικά στα πρωταθλήματα όλες οι ομάδες, σε παρένθεση τα γκρουπ δυναμικότητας για την Α’ φάση:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Άρης Αβάτου (Α’ γκρουπ)

Ορφέας Ξάνθης (Α’ γκρουπ)

Ασπίδα Ξάνθης (Α’ γκρουπ)

Α’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Άρης Πετεινού  (Α’ γκρουπ)

Ηρακλής Ζυγού   (Α’ γκρουπ)

Αναγέννηση Θαλασσιάς  (Α’ γκρουπ)

Απόλλων Ξάνθης (Α’ γκρουπ)

Αστέρας Μαγικού   (Α’ γκρουπ)

Εχίνος Σπορ   (Β’ γκρουπ)

Βιστωνίδα  (Β’ γκρουπ)

Ερμής Μάνδρας    (Β’ γκρουπ)

ΑΕ Ξάνθης(Β’ γκρουπ)

Άτλας Σελίνου   (Β’ γκρουπ)

Κεντητή (Β’ γκρουπ)

Κεσσάνη Ερασμίου (Β’ γκρουπ)

Φίλιππος Δροσερού(Β’ γκρουπ)

Απόλλων Διομηδείας (Γ’ γκρουπ)

Β’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 

Νέστος Κύρνου (Γ’ γκρουπ)

Παύλος Μελάς Κουτσού (Γ’ γκρουπ)

Ελπίδα Γενησέας (Γ’ γκρουπ)

Δόξα Μυρωδάτου (Γ’ γκρουπ)

Ασπίς Πηγαδίων (Γ’ γκρουπ)

Κεραυνός Π. Κατραμίου (Γ’ γκρουπ)

Αναγέννηση Π. Χρύσας (Γ’ γκρουπ)

Δόξα Σταυρούπολης  (Δ’ γκρουπ)

Ατρόμητος Χρύσας  (Δ’ γκρουπ)

Σμίνθη  (Δ’ γκρουπ)

Α.ΠΟ.Ξάνθης  (Δ’ γκρουπ)

Αετός Γοργόνας  (Δ’ γκρουπ)

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο Κύπελλο, όσες κατέβουν θα μπουν στο Δ’ γκρούπ, αν κατέβουν πάνω απο 3 τότε όσες μπουν παραπάνω θα κάνουν το Ε’ γκρουπ και έτσι καποιοι όμιλοι θα γίνουν με 5 ομάδες)

Αετός Τοξοτών

Εθνικός Κιμμερίων

Κοτύλη

ΑΕΚ Κυψέλης,

ΑΠΟΞ Ραιδεστός

Κένταυρος Ξάνθης

 

 

Share it