Search

Εθνικιστικό φιλοτουρκικό παραλήρημα απ’ τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ!

Τον λόγο του φανατισμού και όχι της αγάπης (όπως θα όφειλε ως πνευματικός) φαίνεται πως αποφάσισε να διαδώσει ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο δύο χρόνων απ’ το αποτυχημένο “πραξικόπημα” στη γείτονα χώρα, ο Ιμπραήμ Σερίφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο στη γείτονα χώρα, όσο και στη Θράκη, μεταχειρίστηκε μία σοβινιστική ρητορική, η οποία αποκλίνει σοβαρά απ’ την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ, που είναι παράλληλα και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Θράκης, έκρινε πρέπον να υιοθετήσει για τον εαυτό του, αλλά και για το ακροατήριο στο οποίο απευθυνόταν μία σκοπιά τουρκικής ρητορικής αναφορικά με ιστορικά γεγονότα μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξήρε την τουρκική πολιτική της περιόδου ξεπλαίνοντας παράλληλα και βαρβαρότητες που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο. Και όλα αυτά από Έλληνα πολίτη…

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη Φωνή της Ροδόπης,ο Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε:

«Εύχομαι οι πεσόντες μάρτυρες κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 να έχουν το έλεος του Θεού και οι ήρωες ταχεία ανάρρωση. Για μια ακόμη φορά εύχομαι υπομονή και περαστικά στο τουρκικό Έθνος. Όλοι σας ξέρετε πως τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας χαράχθηκαν με τον Βαλκανικό πόλεμο του 1912. Δύο χρόνια μετά από τον Βαλκανικό πόλεμο, το 1914 άρχισε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εδάφη της σημερινής Ανατολίας κατελήφθησαν και εγκαταστάθηκαν εκεί οι εισβολείς. Αργότερα το 1920 με το σύνθημα ‘’Το Τσανάκαλε δεν περνιέται’’ υπήρξαν 250 χιλιάδες μάρτυρες και ηττήθηκαν αυτοί που θέλανε να κομματιάσουν την Ανατολία. Την μέρα εκείνη κομματιάστηκε και η Συνθήκη των Σεβρών. Φτάνοντας στο 1923, ο άνθρωπος της Ανατολίας όντας νικητής αποκόμισε μια σειρά από κέρδη.

Μετά νίκη είναι και η Συνθήκη της Λωζάνης. Νίκη είναι και το σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών. Κατά την γνώμη μου έγινε προσπάθεια από κάποιους να πάρουν εκδίκηση από τους ανθρώπους εκείνους που έσκισαν την Συνθήκη των Σεβρών», δήλωσε αναλυτικά ο Ιμπραήμ Σερήφ”.

Εφόσον τα λόγια που αποδίδονται στον Ιμπραήμ Σερίφ είναι ακριβή, αποτελεέι άμεση προτεραιότητα αφενός να πάρουν θέση αιρετοί της Πολιτείας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προέρχονται απ’ τη Μουσουλμανική Μειονότητα, αλλά να διαφυλάξει και η Ελληνική Πολιτεία την ανικανότητα τέτοιων τοποθετήσεων να διαβρώσουν την ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη.

Share it