Search

Ξεκάθαρο μήνυμα Βασιλειάδη στην Super League: “Δώδεκα ομάδες ή καλό καλοκαίρι”

ία τελευταία προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα με τη Super League φαίνεται ότι έκανε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Με επιστολή που έστειλε προς τη Λίγκα απαριθμεί όλα τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για το καλό του ποδοσφαίρου και στο τέλος τους ζητά να ξανασκεφτούν την πρότασή του για αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Γιώργος Βασιλειάδης εύχεται “καλή τύχη και καλό καλοκαίρι” στις ομάδες.

Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής όπως δημοσιεύτηκε απο το Sport24: “Προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων και κατανοώντας την κρισιμότητα των στιγμών, σας αναφέρω τα εξής:

Η πρόταση η οποία σας έγινε, είχε ως σκοπό τη οικονομική εξυγίανση και την εμπέδωση ενός κλίματος αξιοπιστίας, τόσο μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού σας όσο και μεταξύ του συνεταιρισμού και της αθλητικής κοινωνίας.

Περιελάμβανε ένα μίνιμουμ κανόνων (πραγματικά ελάχιστων σε σχέση με αυτούς που εσείς οι ίδιοι και με δική σας πρωτοβουλία θα έπρεπε ήδη να έχετε θέσει), οι οποίοι αφενός θα έδιναν από την πλευρά σας το στίγμα της αλλαγής, αφετέρου θα δημιουργούσαν κλίμα οικονομικής ασφάλειας και υγιούς ανταγωνισμού. Ένα ασφαλές λιμάνι για 24 επαγγελματικές ομάδες για μία 5ετία, διάστημα ικανό ώστε το ίδιο το ποδόσφαιρο να δημιουργήσει τις συνθήκες οικονομικής βιωσιμότητας, οι οποίες θα το βγάλουν μία και καλή από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ένα ασφαλές πλαίσιο που σε συνδυασμό με τις θεσμικές αλλαγές των διεθνών συνομοσπονδιών (για ΚΕΔ κτλ) με την αρωγή της Πολιτείας (VAR) θα έδιωχναν τις γκρίζες λογικές των “koriopolis”, “παράγκας” και τόσων άλλων που έριχναν βαριές σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο (ανεξάρτητα από το αν ίσχυαν ή όχι – ας μην ανοίξουμε εδώ μια κυκλική αντιπαράθεση που δεν βοηθά την εξέλιξη των πραγμάτων και τη λήψη αποφάσεων – και οδήγησαν το πρωτάθλημα σε πλήρη απαξίωση).

Την ίδια στιγμή, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, το Ελληνικό πρωτάθλημα σε νέα μορφή και με νέα δομή θα ξαναέμπαινε δωρεάν στα σπίτια των Ελλήνων αλλά και του Ελληνισμού της διασποράς.

Με την πρόσφατη απόφασή σας και την πρότασή σας προς εμάς, μολονότι καταδεικνύετε η βούληση για τις θεσμικές παρεμβάσεις (οι οποίες επουδενί δεν πρέπει να παραμείνουν μόνο αυτές), μολαταύατα δεν απαντάτε δεν απαντάτε στα οικονομικά προβλήματα και τη δημιουργία του ισοβαρούς οικονομικού τοπίου. Η ύπαρξη περισσότερων των 12 ομάδων απαιτεί είτε περισσότερα χρήματα, τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν, είτε απομείωση εγγυημένων τηλεοπτικών εσόδων, γεγονός που θα αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της πρότασης, καθιστώντας την επί της ουσίας ατελέσφορη.

Με ειλικρινή αγωνία, σας καλώ να σκεφτείτε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό του ποδοσφαίρου και όχι την πρόσκαιρη και σε θολό και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωση. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι και σε συνεργασία τόσο με την ΕΠΟ όσο και την UEFA να δώσουμε την αναγκαία χείρα βοηθείας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, ως ανάχωμα στη βία, βς και να προχωρήσουμε σε συνεργασία μαζί σας και κατόπιν αποφάσεών σας, σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου.

Σας καλώ να κοιτάξουμε το παρόν κατάματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Ένα μέλλον με οικονομική ασφάλεια που θα φέρει ανάπτυξη, με ασφαλείς υποδομές, για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, χωρίς σκιές, για να επανέλθει η χαρά και η διασκέδαση.

Αφού λάβετε όλα τα παραπάνω υπόψη σας, ξανασκεφτείτε αν θα πρέπει να κάνετε επιλογές που θα επιφέρουν μια πρόσκαιρη σανίδα σωτηρίας, αλλά θα στερούν την όποια προοπτική. Σε διαφορετική περίπτωση, προφανώς εσείς έχετε ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό σας, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Ειλικρινώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση καλή τύχη και καλό καλοκαίρι”.

Share it