Search

Στην κορυφή του κόσμου μετά απο 20 χρόνια η Γαλλία! Τελικός με 6 γκολ μετά απο 52 χρόνια!!!

Παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Γαλλία, που επικράτησε 4-2 της Κροατίας σε έναν «μαγικό» τελικό! Είναι χαρακτηριστικό πως οι 6 γκολ σε τελικό έχουμε να δούμε απο το 1966 και τη νίκη με το ίδιο σκορ της Αγγλίας επί της Δυτικής Γερμανίας. Ενώ οι “τρικολόρ” επιστρέφουν στην κορυφή του κόσμου μετά το 1998 και τη νίκη τους με 3-0 επί της Βραζιλίας,

Οι «τρικολόρ» ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί και… τυχεροί, καθώς προηγήθηκαν στο 18’ με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς μετά απο εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν. Οι Κροάτες απάντησαν δέκα λεπτά αργότερα με τον Πέρισιτς, όμως και πάλι οι παίκτες του Ντεσάν μπήκαν μπροστά στο 38’ με πέναλτι του Γκριζμάν, σε μια φάση που χρειάστηκε το VAR για να καταλογιστεί η παράβαση σε χέρι του Πέρισιτς.

Με δύο τέρματα σε 6 λεπτά (59’ Πογκμπά-65’ Εμπαπέ) η Γαλλία έφτασε στο 4-1, με τον Μάντζουκιτς να μειώνει σε 4-2 στο 69’ ύστερα από τραγικό λάθος του Γιορίς.  Όσο κι αν προσπάθησαν στο εναπομείναν διάστημα οι Κροάτες, δεν είχαν τον τρόπο να μειώσουν και ως εκ τούτου το τρόπαιο κατέληξε σε γαλλικά χέρια, 20 χρόνια μετά από την παρθενική τους «κούπα».

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ (55′ Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73′ Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (81′ Φεκίρ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81′ Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Share it