Search

Η UEFA επιμορφώνει τους Security και ο Βασιλειάδης νομοθετεί για ματς χωρίς Αστυνομία!

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού θεωρεί ότι έχει βάλει σε καλό δρόμο το πλάνο Βασιλειάδη για εποπτεία και ασφάλεια των αγώνων από τους Security και όχι από την Αστυνομία μετά από σχετική επιμόρφωση από την UEFA

Ωστόσο οι πληροφορίες του Gazzetta.gr που έρχονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού θέλουν τον σχεδιασμό του Βασιλειάδη για το σκέλος της ασφάλειας των γηπέδων να προχωράει. Πρόκειται για το πλάνο να αναλάβουν με νομοθετικό πλαίσιο αυξημένες αρμοδιότητες οι Security στα γήπεδα και η Αστυνομία πλέον να έχει περισσότερο ρόλο… κομπάρσου και να βρίσκεται έξω από αυτές. Κάτι για το οποίο μιλούσε καιρό τώρα η πλευρά του Βασιλειάδη.

Με τον τρόπο αυτό αλλάζει το πλαίσιο ασφαλείας στην φύλαξη των γηπέδων. Βέβαια εδώ θα πρέπει να πούμε ότι είναι κάτι το οποίο πολιτικά αλλά και αθλητικά συζητάται από το 2014 και δεν έχει… περπατήσει μέχρι σήμερα. Η UEFA από μέρους της πάντως δεσμεύτηκε να στείλει ειδική ομάδα της για να επιμορφώσει με δικά της έξοδα τους Security στα γήπεδα αλλά και την Αστυνομία που θα έχει ρόλο πια – εφόσον προχωρήσει κάτι τέτοιο – έξω από αυτά. Από δε πηγές κοντά στο Υφυπουργείο προκύπτει η σιγουριά πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Share it