Search

Παραμένει το χάσμα παρά την θετική ψήφο Ξάνθης και άλλων 7 για την αναδιάρθρωση! Οι αποφάσεις της Λίγκας

Το χθεσινό (11/7) διοικητικό συμβούλιο της Super League είχε εντάσεις, είχε διχογνωμίες και μια απόφαση, η οποία ουσιαστικά απορρίπτει την πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη. Μπορεί μεν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, να έβγαλε μια αισιοδοξία μετά το πέρας του Δ.Σ. και να περιμένει ένα βήμα από τον υφυπουργό αθλητισμού, ώστε οι δυο πλευρές να δώσουν τα χέρια για την αναδιάρθρωση, αλλά με τα τωρινά δεδομένα αυτό δεν προκύπτει.

Με λίγα λόγια, η Λίγκα πήρε αποφάσεις για 14 ομάδες από το 2019-20, είναι έτοιμη να δεχτεί τα περισσότερα απ’ αυτά που προτείνει ο Βασιλειάδης για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά όσο η απάντηση στις 12 ομάδες σε βάθος διετίας είναι “θα το δούμε, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε από τώρα”, η αναδιάρθρωση δεν θα προχωρήσει και τα λεφτά από τη σύμπραξη NOVA και ΕΡΤ μαζί δεν θα δοθούν. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, παραμένει ως έχει και ουσιαστικά δεν έγιναν βήματα μπροστά.

Πριν το Δ.Σ. είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τον Βασίλη Γκαγκάτση, όπου οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως… διαφωνούν. Το συμβούλιο μετά δεν άλλαξε κάτι δραματικά, πέρα από το ότι πλέον η Λίγκα έχει χωριστεί στα δυο, μιας και οι μισές ομάδες είναι υπέρ του σχεδίου Βασιλειάδη στο σύνολό του και οι άλλες οκτώ δεν δέχονται τις 12 ομάδες. Βέβαια, χρειάζονταν 3/4 για να περάσει η πρόταση του υφυπουργού, επομένως καταψηφίστηκε.

Υπέρ της πρότασης του Υφυπουργού για μείωση σε 12 ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν τάχθηκαν οκτώ ομάδες και συγκεκριμένα οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννενα και Ξάνθη. Οι υπόλοιπες, μεταξύ αυτών οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, Λάρισα παραμένουν αρνητικές.

Το τι θα ξημερώσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παραμένει άγνωστο. Όσο διατηρείται η απόσταση, τόσο τα πράγματα θα παραμένουν μετέωρα, επτά ομάδες εξακολουθούν να είναι χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα έχουμε σέντρα στις 25 Αυγούστου, όπως έχει αποφασιστεί. Σε λίγες ημέρες θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος και ακόμα δεν γνωρίζουμε σίγουρα πόσες ομάδες πέφτουν.

Εξάλλου, είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από τη Football League, μετά την επικείμενη πρόταση να παίξουν πλέι άουτ οι δυο πρώτοι της κατηγορίας με την 13η και τη 14η ομάδα της Super League για δυο θέσεις στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2019-20. Εν ολίγοις, το τοπίο παραμένει θολό και το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται απανωτά “χτυπήματα” μέρα με την ημέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League  αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή των νέων Μελών του Συνεταιρισμού, ήτοι των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΟΦΗ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή  16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Share it