Search

Παραιτήθηκε απο την θέση της Αντιδημάρχου Αθλητισμού η Αλεξία Γκιρτζίκη! Οι λόγοι της παραίτησης(+video)

Παραιτήθηκε από την θέση της Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας φύλλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος  Αλεξία Γκιρτζίκη η οποία υπέβαλλε την παραίτησή της στον Δήμαρχο Ξάνθης και αποχώρισε από τα καθήκοντά της.

Η ίδια μιλώντας στην κάμερα του Καναλιού 6 εξήγησε ότι οι 16 μήνες που διετέλεσε αντιδήμαρχος ήταν ικανοί για να δοκιμαστεί στα καθήκοντα της και να δώσει τα δικά της δείγματα γραφής, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στηρίζει τον Δήμαρχο και τις επιλογές του ενώ θα στηρίξει και την νέα αντιδήμαρχο σε ό, τι χρειαστεί.

Τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση της από τη θέση της Αντιδήμαρχου Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας φύλλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος την οποία κατείχε από τις  08/03/2017 εξήγησε στο Κανάλι 6 η κ. Γκιρτζίκη σημειώνοντας ότι στηρίζει τον Δήμαρχο και τις επιλογές του ενώ θα στηρίξει και την νέα αντιδήμαρχο σε ό, τι χρειαστεί και παράλληλα σημείωσε ότι το χρονικό διάστημα που διατέλεσε αντιδήμαρχος ήταν ικανό και αρκετό για να δοκιμαστεί στα καθήκοντα της αντιδημάρχου και να δώσει τα δικά της δείγματα γραφής.

Αναφορικά με το κομμάτι του «απολογισμού» της 16μηνης θητείας της η ίδια επισημαίνει στην εφημερίδα “Θράκη” ότι «τα διαδικαστικά τα κάνει ο οποιοσδήποτε αντιδήμαρχος. Προσωπικά νομίζω ότι έδωσα ένα στίγμα όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό με την διοργάνωση εκδηλώσεων και μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου περνά άλλη μια αθλητική εκδήλωση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ποδηλασία και τον «Πήγασο» Ξάνθης. Θέλησα να ρίξω το βάρος στο ότι η πόλη μας μπορεί να αποτελέσει μια πόλη οποία θα φιλοξενεί αθλητικές εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν αθλητικούς τουρίστες. Ουσιαστικά γονείς και παιδιά που συμμετέχουν αλλά και θεατές που ενδιαφέρονται για αθλητικά δρώμενα. Ίσως προλάβω να κάνω και την εισήγηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ που θα γίνει τον Νοέμβριο. Όπως και να έχει όμως, εκεί έχω προλάβει να κάνω την αναμόρφωση προϋπολογισμού για να μπουν τα κονδύλια και έτσι το πιο σημαντικό βήμα έχει γίνει. Έδωσα επίσης το στίγμα μου ως Πρόεδρος της ΕΠΖ στο θέμα που αφορά τα λατομεία, φυσικά με την στήριξη και την ομόφωνη γνώμη των συναδέλφων μου. Έγιναν και κάποιες άλλες προσπάθειες στο κομμάτι του τουρισμού όπως για παράδειγμα το ότι για πρώτη φορά (μαζί με την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης) δημιουργήσαμε το φυλλάδιο και τον χάρτη για την πόλη, καθώς και το τηλεοπτικό σποτάκι. Την περασμένη Πέμπτη επίσης, έγινε για πρώτη φορά συζήτηση φορέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη, προκειμένου στις αρχές Σεπτεμβρίου να υποδεχθούμε τους Γερμανούς διαμορφωτές γνώμης στον τομέα του τουρισμού – δημοσιογράφους, θα «τρέξουμε» τον Ιούλιο με τα παιδιά από την Βενετία τα «χνάρια της παλιάς Εγνατίας», ένα δρώμενο που διοργανώνει το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Θεωρώ ότι προσπάθησα και έβαλα κάποιες βάσεις στον τομέα του τουρισμού. Θεωρώ επίσης ότι στον τομέα του Πολιτισμού, η συναυλία της ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη, ήταν μια εκδήλωση που άρεσε σε πολύ κόσμο της Ξάνθης και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα και με την συμμετοχή που είχε. Αναφορικά με τις επιτροπές που έχουν θίξει πολλά θέματα, σε αυτές πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα όσο καλύτερα μπορούσα».

Share it