Search

“Μελανόλευκος” ο Χρήστος Μίνγκας!

Τα μαυρόασπρα χρώματα της <<Μαύρης Θύελλας>> θα φοράει από την νέα σεζόν και μέχρι το 2020 ο Χρήστος Μίνγκας.

Ο πολύπειρος μέσος με πολλές συμμετοχές σε όλες τις εθνικές κατηγορίες(112 στην Σούπερ Λίγκα εκ των οποίων οι 22 στον Πανθρακικό), αλλά και στο εξωτερικό(Λουφτετάρι Αλβανίας) αναμένεται να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην ομάδα της Καλαμάτας στην προσπάθειά της για άνοδο στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Ο ΠΣ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει την συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Μίνγκα ο οποίος θα φορά την μελανόλευκη φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ο Χρήστος Μίνγκας γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1984 στο Αργυρόκαστρο και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή έχοντας στο ενεργητικό του 112 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα, 175 στην Football League και περισσότερες από 60 σε Κύπελλο Ελλάδος και Γ’ Εθνική.

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ελευθερούπολη και το 2003 βρέθηκε στον Πανσερραϊκό όπου έμεινε για πέντε χρόνια.

Ακολούθησαν η Καστοριά, ο Ιωνικός και τα Τρίκαλα την διετία 2009-2011. Με τον ΑΟΤ πανηγύρισε άνοδο το 2010 από τη Γ’ στη Β’ Εθνική ενώ άνοδο πανηγύρισε και το 2012 με τον Πανθρακικό από τη Β’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα. Και στις δύο ανόδους η συμβολή του ήταν καθοριστική καθώς ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση και συμμετοχές (με τα Τρίκαλα 26 αγώνες και 4 γκολ και με τον Πανθρακικό 26 παιχνίδια και 7 γκολ).

Από την σεζόν 2012-13 είχε συνεχή παρουσία στην Σούπερ Λίγκα με γεμάτες χρονιές. Αρχικά με τον Πανθρακικό (22 συμμ.) και στην συνέχεια με Απόλλωνα Σμύρνης (29 συμμ., 5 γκολ), Καλλονή (20 συμμ., 2 γκολ), Λεβαδειακό (22 συμμ., 1 γκολ).

Το 2016 επέστρεψε στα Τρίκαλα και στην συνέχεια ακολούθησαν Εργοτέλης, Ελπίδα Σκουτάρεως, Ρόδος. Στο δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην SuperLig Αλβανίας με την Λουφτετάρι η οποία κατέλαβε την 3η θέση και πήρε την έξοδο στο Europa League».

Share it