Search

Σε τροχιά πλήρους ανακατασκευής το γήπεδο της Γρατινής “Χρήστος Ιομέρης”!

Για την ανακατασκευή ενός από τα χειρότερα δημοτικά γήπεδα, του γηπέδου “Χρήστος Ιομέρης” Γρατινής, συνεργάζονται Δήμος Κομοτηνής και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου αποτυπώνεται το έργο που πρόκειται να γίνει, αφού εκεί εγγράφηκε ένα νέο ποσό. Το ποσό αυτό αφορά μελέτη που έκανε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ως προς το κόστος για την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου.

Στην συνέχεια ακολούθησε επαφή της διοίκησης του Δήμου με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού ο δήμαρχος έθεσε το αίτημα χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του γηπέδου.  “Η απάντησή του ήτανε ότι θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μέρος του ποσού. Εμείς στείλαμε την μελέτη και είχαμε δεσμευτεί ότι από την στιγμή που η Γενική Γραμματεία θα καλύψει ένα μέρος του ποσού το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τους πόρους του Δήμου, διότι όπως γνωρίζεται έχουμε την δυνατότητα“, εξήγησε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την επικεφαλής της παράταξης “Εμείς η πόλη” Φελίνα Καζάκου στη διάρκεια συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής.

Ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους ο δήμαρχος κος Πετρίδης έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκε, το αίτημα χρηματοδότησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε το ποσό των 10.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018 της Γενικής Γραμματείας. “Με τις διαδικασίες δημοπράτησης, ανακήρυξης διαδόχου μπορεί να φτάσουμε και τέλος του χρόνου. Εμείς θα το ξεκινήσουμε“, είπε ο κος Πετρίδης.

Να υπενθυμίσουμε πως η Δόξα Γρατινής αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στο γήπεδο του Κάλχα, λόγω της ακαταλληλότητας του φυσικού της γηπέδου, έχοντας να αγωνιστεί εκεί από την σεζόν 2015-2016, όταν και βρισκόταν στην, τότε, Α2 κατηγορία.

Πηγή: Χρόνος

Share it