Search

Αλεξανδρούπολη: Με πάνω από 1.000 άτομα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.

Πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό, που έγινε μετά από κάλεσμα μέσω διαδικτύου. Αισθητή ήταν η απουσία θεσμικών καθώς στη συγκέντρωση βρέθηκαν ελάχιστοι. Ο φακός μας εντόπισε τον πρόεδρο του Πολυκοινωνικού κ. Γερακόπουλο που χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους αλλά όταν ανέφερε το όνομα του Δημάρχου κ. Λαμπάκη (είπε ότι απουσίασε εκτός πόλης), οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε αποδοκιμασίες. Εκτός πόλης βρίσκονταν και ο Μητροπολίτης Άνθιμος που όμως έστειλε χαιρετισμό για την συγκέντρωση. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν ακόμη ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Εξακουστός, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α κ. Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χατζημιχαήλ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με λίγα άτομα (γύρω στα 200) αλλά μετά από μισή περίπου ώρα ο κόσμος αυξήθηκε με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περίπου 1000 άτομα στην πλατεία του Φάρου και αρκετά περισσότερους στην πορεία. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους εκτιμούσαν ότι στην πορεία ήταν πάνω από 1500 άτομα ενώ υπήρξαν και εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 3.000 άτομα. Οι αριθμοί βέβαια είναι απλώς εκτιμήσεις της στιγμής που ακούστηκαν από άτομα που βρίσκονταν μέσα στην πορεία. Την επίσημη εκτίμηση θα κάνει προφανώς η αστυνομία.

Οι συγκεντρωμένοι κατέκριναν την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς και όσους τη στηρίζουν ενώ αναφέρθηκαν και στους 2 κρατούμενους στην Τουρκία αλλά και γενικότερα στις πολιτικές που ακολουθούνται σε εθνικά θέματα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ.

Share it