Search

Στα ημιτελικά με φόντο την κούπα η Γαλλία! Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε η Ουρουγουάη

Με γκολ των Βαράν και Γκριεζμάν η Γαλλία πέρασε, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, το εμπόδιο της «πληγωμένης», λόγω του τραυματία Καβάνι,  Ουρουγουάης και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά! Το  βράδυ θα μάθει τον αντίπαλο της απο το παιχνίδι της Βραζιλίας με Βέλγιο.

Οι “τρικολόρ” πέρασαν με σχετική άνεση πάνω από το εμπόδιο της Ουρουγουάης, επικρατώντας με 2-0 και επέστρεψαν σε ημιτελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 12 χρόνια και το Μουντιάλ της Γερμανίας. Ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν που ανησύχησαν μόνο στο 44’, με τον Γιορίς να αντιδρά εκπληκτικά στην κεφαλιά του Κάσερες και να με τρομερή επέμβαση να κράτα απαραβίαστη την εστία του.  Απέναντι σε μια παθιασμένη αλλά χωρίς επιθετικές λύσεις Ουρουγουάη, με την απουσία του Έντισον Καβάνι να είναι εμφανής.

«Έργο» Γκριεζμάν η πρόκριση με τον παίκτη της Ατλέτικο να κάνει τη σέντρα για το 1-0 του Βαράν στο 40’ και να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα στο 61’, μετά το τραγικό λάθος του Μουσλέρα που στην προσπάθεια του να αποκρούσει το σουτ με γροθιές την έστειλε στα δίχτυα του.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Τάμπαρες): Μουσλέρα, Λασάλτ, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (73′ Ουρεταβίσκαγια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντανκούρ (59′ Κ. Ροντρίγκες), Σουάρες, Στουάνι (59′ M. Γκόμες)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (79′ Ν’ζονζί), Μπαπέ (88′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (90+3′ Φεκίρ), Ζιρού

 

Share it