Search

Πρόωρος αποκλεισμός για Αργεντινή: Ηττήθηκε 4-3 από τη Γαλλία

Οι πιστοί οπαδοί του Μέσι περίμεναν ότι το φετινό Μουντιάλ θα ήταν δικό του. Αντ’ αυτού εξέχουσα θέση στη φετινή διοργάνωση κέρδισε με το σπαθί του ο 19χρονος άσος της Γαλλίας, Εμπαπέ. Παίκτης κλειδί για τη νίκη της Γαλλίας και την πρόκρισή της στους «8», σε ένα παιχνίδι γεμάτο δράση και γκολ, ίσως το πιο ενδιαφέρον του τουρνουά μέχρι στιγμής.

Η Αλμπισελέστε δεν ξεκίνησε καλά, καθώς χρησιμοποίησε τον Μέσι ως εννιάρι, χωρίς να έχει κανονικό σέντερ φορ, με αποτέλεσμα να βγαίνουν οι Γάλλοι γρήγορα στην αντεπίθεση. Στο 8′, ήρθε η πρώτη χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία, όταν ο Γκριεζμάν μετά από εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Δεν άργησε, όμως, να πάρει το αίμα του πίσω, όταν δέχτηκε φάουλ από τον Ρόχο στο 11′ και έπειτα από επιτυχημένη εκτέλεση πέναλτι, άνοιξε το σκορ για τη Γαλλία στο 13ο λεπτό.

Παρά το ότι η απόδοση της Αργεντινής ήταν κακή μέχρι εκείνο το σημείο, κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα καταπληκτικό γκολ του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, Άνχελ Ντι Μαρία στο 41΄, λίγο πριν οι δύο ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οκτώ λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η Αργεντινή έκανε την ανατροπή. Έπειτα από σουτ του Μέσι προς την εστία του Γιορίς, η μπάλα βρήκε πάνω στον Μερκάδο και κατέληξε στην εστία της Γαλλίας δίνοντας το προβάδισμα στους Λατίνους.

Ωστόσο, το γκολ του Μερκάδο φάνηκε πως ταρακούνησε το ηθικό της Γαλλίας, η οποία αντέδρασε άμεσα. Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς την εστία του Αρμάνι και με ένα εκπληκτικό γκολ του Παβάρντ στο 57ο λεπτό να ισοφαρίσουν το σκορ σε 2-2.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Εμπαπέ ανέλαβε να ανατρέψει τον αγώνα υπέρ της Γαλλίας. Ο ασταμάτητος 19χρονος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην περιοχή της Αργεντινής, πήρε τη μπάλα και με σουτ από πλάγια διαμόρφωσε το σκορ σε 3-2.

Μάταια οι Αργεντίνοι προσπάθησαν να ανακάμψουν, αφού τα κενά στην άμυνά τους έγιναν η αιτία για τους παίκτες των «Μπλε», Ματουιντί, Ζιρού και Εμπαπέ να κάνουν μια οργανωμένη επίθεση και με το γκολ του τελευταίου να γράψουν το 4-2.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Αργεντινή προσπάθησε να πιέσει για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι πίσω στη διεκδίκηση του ματς, αλλά οι Γάλλοι που στένεψαν την άμυνά τους, δεν της άφησαν ελεύθερο έδαφος. Έτσι η Αλμπισελέστε κατάφερε τελικά μόνο να μειώσει τη διαφορά σε 4-3 στο 93ο λεπτό, έπειτα από κεφαλιά του Αγουέρο.

Μετά από αυτό το επεισοδιακό παιχνίδι στο στάδιο Καζάν, η ομάδα της Γαλλίας πήρε πρώτη την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Το επόμενο εμπόδιο που έχουν να ξεπεράσουν οι «Μπλε» ονομάζεται Ουρουγουάη, η ομάδα που κατάφερε να αποκλείσει όποιον αντίπαλο αντιμετώπισε στη φάση των «16».

Μαζί με την Αργεντινή, εκτός έχουν μείνει πλέον και άλλες κορυφαίες εθνικές ομάδες που ήταν φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Τώρα πλέον Βραζιλία, Γαλλία, Αγγλία, Κροατία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ρωσία και Σουηδία ρίχνονται στην τελική μάχη και απομένει να δούμε ποια χώρα θα κερδίσει τελικά το κύπελλο.

Share it