Search

“Και βρεγμένος και… γδαρμένος” στο 1ο waterboom festival

Με επιτυχία,σύμφωνα με τους διοργανωτές, στέφθηκε το 1ο waterboom festival στις 30/6 και 1/7 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στην Αθήνα.Και εάν για τους περισσότερους ο όρος waterboom festival ακούγεται άγνωστος  να σημειωθεί πως αποτελεί μια κοινωνικού περιεχομένου εκδήλωση,όπου συγκεντρώνεται κόσμος για να βρέξει ο ένας τον άλλον. Αυτό δηλαδή που στην ελληνική καθημερινή γλώσσα αποκαλούμε μπουγέλο.

Του Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Το  αξιοπερίεργο είναι πως η συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση ήταν επι πληρωμή,με τις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται από 10 εώς και 20 ευρώ,συμπεριλαμβανομένων και κάποιων πρόσθετων παροχών(νεροπίστολα και δωρεάν παρακολούθηση κάποιων μουσικών παραστάσεων)

Ανεξάρτητα με το εάν  κάποιος επικροτεί την φιλοσοφία του εν λόγω εγχειρήματος και το κόστος συμμετοχής νομίζω πως όλοι συμφωνούν πως είναι κάτι πρωτάκουστο και πρωτότυπο για τα ελληνική πραγματικότητα,δεδομένου πως το γνωστό μπουγέλωμα αποτελεί στην Ελλάδα ένα κατά βάση παιδικό παιχνίδι,το οποίο όμως στηνόταν συνήθως αυθόρμητα στα νεανικά μας χρόνια,αλλά σίγουρα χωρίς την άμεση εμπλοκή ιδιωτικών φορέων,όπως στην περίπτωση του waterboom festival.

Συνοψίζοντας,το waterboom festival ως θεσμός κεντρίζει το ενδιαφέρον ως πρωτοποριακή ιδέα,στην οποία αξίζει να δώσουμε προσοχή,αφού σύμφωνα με τους ιθύνοντες θα διοργανωθεί και l του χρόνου,ενώ εάν παραδειγματιστούμε από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις(όπως λ.χ. τα γνωστά color festival που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα) δεν είναι απίθανο να δούμε την διοργάνωση μια τέτοιας εκδήλωσης και στην ευρύτερη περιοχή της ΑΝ.ΜΑΚ.και ΘΡΑΚΗΣ στο κοντινό μέλλον.

Share it