Search

Με Φόρσπεργκ και αρκετή δόση τύχης στους “8” η Σουηδία που νίκησε την Ελβετία!

Η Σουηδία ήταν πιο ουσιαστική και αποτελεσματική και με σκόρερ τον Φόρσμπεργκ στο 66′ νίκησε με 1-0 την «φλύαρη» Ελβετία για να περάσει τις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Μουντιάλ.

Οι Σκανδιναβοί μπορεί να ήταν πολύ καλύτεροι από την Ελβετία, ωστόσο χρειάστηκαν ένα τυχερό τέρμα του Φόρσμπεργκ για να καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, να επικρατήσουν με 1-0 και να επιστρέψουν σε προημιτελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 24 χρόνια και το Μουντιάλ των Η.Π.Α το 1996.

Ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας ήταν εκείνος που έκανε το σουτ στο 68’, με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στον Ακάντζι, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα της Ελβετίας διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Από το ζευγάρι της Αγγλίας με την Κολομβία θα προκύψει ο αντίπαλος των Σουηδών στα προημιτελικά.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γ. Αντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (81’ Κραφτ), Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Μ. Σβένσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (81’ Ολσον), Τοϊβόνεν, Μπεργκ (90+1′ Τελίν).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Β. Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λανγκ, Ακαντζί, Τζουρού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Μπεχράμι, Τζεμάιλι (73’ Σεφέροβιτς), Ζούμπερ (73’ Εμπολό), Σακίρι, Ντρμιτς.

Share it