Search

Ένα μετάλλιο και καλά πλασαρίσματα ο απολογισμός της πενταπλής παρουσίας του Διομήδη Ξάνθης στο Πανελλήνιο Παμπαίδων-Παγκορασίδων!

Με την κατάκτηση ενός μεταλλίου, απο τον Γιάννη Εμμανουηλίδη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 600μέτρα, αλλά και πολύ καλά πλασαρίσματα  επέστρεψε απο την Καβάλα ο Διομήδης Ξάνθης που μετείχε με πέντε αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων

Η σχετική ενημέρωση του συλλόγου αναφέρει:

Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων που διεξήχθη στο ΔΑΚ Καβάλας.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή του Συλλόγου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α΄ (Κ16) του Βόρειου ομίλου, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου-01 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη». Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλήτριες και αθλητές Σωματείων της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα: Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κερκύρας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Η πενταμελής αποστολή του συλλόγου μας, έπειτα από μια συνολικά αξιόλογη εμφάνιση και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της, επέστρεψε από την γειτονική πόλη της Καβάλας με ένα μετάλλιο και με θέσεις μέσα στη δωδεκάδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα το απόγευμα της πρώτης μέρας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, είχαμε την ρίπτριά μας Γεωργία Δομασή, να αγωνίζεται στο αγώνισμα της δισκοβολίας. Η Γεωργία αγωνίστηκε στον τελικό αφού είχε προκριθεί με σχετική άνεση από τους πρωινούς προκριματικούς του αγωνίσματός της σημειώνοντας βολή στα 27.96 μέτρα, την οποία όμως δεν κατάφερε να την βγάλει στον τελικό, με αποτέλεσμα η πρώτη και μεγαλύτερη της βολή στα 26.95 μέτρα να την κατατάξει στην 11η θέση.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Μάριος Κουτσουρίδης αγωνίστηκε στο άλμα σε ύψος. Ο αθλητής μας ευελπιστούσε σε ένα νέο ατομικό ρεκόρ κυνηγώντας ένα μεγάλο άλμα πάνω από τα 1.65 μέτρα, δυστυχώς όμως ο τραυματισμός των τελευταίων ημερών δεν τον επέτρεψε να το καταφέρει. Με το πρώτο του έγκυρο άλμα στο 1.55μ. παρουσιάστηκαν μυϊκές ενοχλήσεις που δεν τον επέτρεψαν να συνεχίσει και έτσι κατατάχτηκε στην 11 θέση.
Την ίδια ώρα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ήρθε η μεγάλη διάκριση για τον σύλλογό μας από τον δρομέα Ιωάννη Εμμανουηλίδη, όπου κατάφερε μετά από μια καταπληκτική κούρσα στο αγώνισμα δρόμου των 600 μέτρων να αναδειχτεί 3ος πανελληνιονίκης σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με επίδοση 1:27.56 και να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο.
Οι συμμετοχές μας, την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος, έκλεισαν με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ80. Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους Ιωάννη Εμμανουηλίδη, Αθανάσιο Παπαναστασίου, Μάριο Κουτσουρίδη και Παύλο Εμμανουηλίδη, μετά από μια σπουδαία κούρσα κατατάχθηκε 3η στην σειρά της και 13η στην γενική κατάταξη, σημειώνοντας χρόνο 39:90.
Την δεύτερη μέρα είχαμε και πάλι την ρίπτριά μας Γεωργία Δομασή να αγωνίζεται αυτή την φορά στο αγώνισμα της σφαιροβολίας. Η Γεωργία ενώ το πρωί της Κυριακής, με την τρίτη της βολή στα 10.78 μέτρα κατάφερε να προκριθεί ως 6η, το απόγευμα στον τελικό του αγωνίσματος δεν κατάφερε να ρίξει βολή μεγαλύτερη από αυτή και με βολή στα 10.59 μέτρα κατετάγη στην 9η θέση.
Οι συμμετοχές μας, την δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος, έκλεισαν με τον σπρίντερ μας Αθανάσιο Παπαναστασίου να αγωνίζεται στο αγώνισμα των 80 μέτρων. Με επίδοση 10:07 στον απογευματινό τελικό του αγωνίσματος, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, κατετάγη στην πολύ τιμητική θέση ως 6ος πανελληνιονίκης. Ο Θανάσης αγωνίστηκε στον τελικό, αφού είχε προκριθεί με σχετική άνεση ως 7ος ανάμεσα σε 23 συναθλητές του από τους πρωινούς προκριματικούς του αγωνίσματος πετυχαίνοντας επίδοση 9.96.
Την αποστολή συνόδευσε ο προπονητής μας Δημήτρης Παρασκευόπουλος.
Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο: http://results.tfmeetpro.com/SEGAS/___16__/
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θέλουν να συγχαρούν τους αθλητές και τους προπονητές μας για την προσπάθεια που καταβάλουν και να ευχηθούν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τη νέα αθλητική χρονιά.

Share it