Search

“Κόκκινοι διάβολοι” όνομα και πράμα οι Βέλγοι που πέρασαν στους “8” με επική ανατροπή κόντρα στην Ιαπωνία!

Από την κόλαση στον… παράδεισο βρέθηκε το Βέλγιο, που έχανε 0-2 μέχρι το 69’, όμως έφτασε στη νίκη-πρόκριση (3-2) επί της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία έβαλε δύσκολα στους «κόκκινους διαβόλους» αφού απέκτησε αέρα δύο τερμάτων στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους (48’, 52’) και έδειχνε ικανή να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Εντούτοις, το σύνολο του Μαρτίνεθ δεν τα παράτησε και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση με τρία τέρματα από το 69’ μέχρι το 94’ (69’, 74’, 94’) για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα συναντήσει τη Βραζιλία.

Μέτριο με λίγες φάσεις στις δύο εστίες το πρώτο μέρος, εν αντιθέσει με το δεύτερο που ήταν χάρμα οφθαλμών για τους ουδέτερους, με τρομερό ρυθμό, πέντε γκολ και πολλές ευκαιρίες.

Μόλις στο 47′ ο Χαραγκούτσι εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη βαθιά μπαλιά του Σιμπασάκι και άνοιξε το σκορ για τους “Σαμουράι” ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, πριν καν προλάβουν να ανασυνταχθούν οι Βέλγοι, ο Ινούι με τρομερό σουτ έκανε το 2-0! Ο ενθουσιασμός συνεπήρε τους παίκτες του Νισίνο που δεν κλείστηκαν πίσω με σκοπό να κρατήσουν το αποτέλεσμα κι έτσι είδαμε παιχνιδάρα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του βάζοντας στο παιχνίδι τους Τσαντλί και Φελαϊνί αντί των αρνητικών Μέρτενς, Καράσκο και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Με έναν απίθανο τρόπο, το Βέλγιο μπήκε και πάλι στο ματς μειώνοντας σε 1-2 στο 69’, με τον Βερτόνγκεν να παίρνει μια κεφαλιά, η οποία πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα της Ιαπωνίας. Το Βέλγιο όμως δεν σταμάτησε εκεί και πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά του Φελαϊνί, που κέρδισε την άμυνα της Ιαπωνίας από… αέρος.

Στο τελευταίο τέταρτο οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν για την ολική ανατροπή και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση, ήρθε μια υποδειγματική αντεπίθεση των Βέλγων στο 94’, που ξεκίνησε από τον γκολκίπερ Κουρτουά και κατέληξε στον Σαντλί, ο οποίος πλάσαρε σωστά για να «σκοτώσει» τους Ιάπωνες και να χαρίσει στην ομάδα του μια παλικαρίσια πρόκριση.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Κομπανί, Μενιέ, Καράσκο (65′ Τσαντλί), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς (65′ Φελαϊνί), Λουκάκου

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Καραγκούτσι (81′ Χόντα), Σακάι, Γιοσίντα, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81′ Γιαμαγκούτσι), Ναγκατόμο, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

Share it