Search

Αγχώθηκαν αλλά πήραν την πρόκριση στα πέναλτι οι Κροάτες κόντρα στην μαχητική Δανία και τον εξαιρετικό Σμάιχελ!

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης η αγχωμένη Κροατία κατάφερε να βγει αλώβητη απο το παιχνίδι με την Δανία, και χάρις τις αποκρούσεις του Σούμπασιτς και  το εύστοχο του “ψυχρού εκτελεστή” Ράκιτιτς οι Κροάτες πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά κερδίζοντας με 3-2 στα πέναλτι την μαχητική Δανία του εξαιρετικού τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα πέναλτι(έπιασε 2) Κάσπερ Σμάιχελ.

Στην κανονική διάρκεια το ματς ξεκίνησε με τους ιδανικούς οιωνούς για τους Δανούς που πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Γιόργκενσεν μετά απο αναμπουμπούλα στην περιοχή της Κροατίας, με τον Μάντζουκιτς με τον ίδιο περίπου τρόπο να φέρνει το ματς στα ίσια στο 4′.

Απο εκεί και πέρα το ματς ήταν αρκετά μέτριο με λίγες αξιόλογες στιγμές στις δύο εστίες και μοιραία το ματς οδηγήθηκε στην παράταση οπού και εκεί δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο, με την φάση του ματς να έρχεται στο 116′ όταν ο Ρέμπιτς ανατράπηκε απο τον Γιόργκενσεν με την εκτέλεση να αναλαμβάνει ο αρχηγός της Κροατίας Λούκα Μόντριτς που είδε το χτύπημα του να σταματά πάνω στον Κάσπερ Σμάιχελ.

Στην διαδικασία των πέναλτι οι δύο τερματοφύλακες έδειξαν την παγκόσμια κλάση τους, με τον Σούμπασιτς να αναδεικνύεται σε ήρωα πιάνοντας τρία πέναλτι, ενώ ο Δανός κίπερ έπιασε δύο. Τα εύστοχα χτυπήματα των Κράμαριτς, Μόντριτς και το ποιο κρίσιμο του Ράκιτιτς έδωσαν στην Κροατία την πρόκριση που θα τους στείλει στον δρόμο της οικοδέσποινας Ρωσίας, με την “Χρβάτσκα” μετά το Παγκόσμιο του 2002 να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση της σε ημιτελικό.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81′ Πίβαριτς), Μπρόζοβιτς (71′ Κόβατσιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (108′ Μπάντελ), Πέρισιτς (97′ Κράμαριτς)

ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιερ, Μ. Γέργκενσεν, Κνούντσεν, Κρίστενσεν (46′ Σένε), Μπρέιθγουεϊτ (105′ Σίστο), Έρικσεν, Ντιλέινι (98′ Κρον Ντέλι), Πόουλσεν, Κορνέλιους (66′ Ν. Γέργκενσεν)

Share it